Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Reactie op hoofdartikel ​ ​in De Tijd van 24 juli

Reactie op hoofdartikel ​ ​in De Tijd van 24 juli

  • 24/07/2024

‘Antwerpse havenbaas wankelt na brandbrief Voka’, zo kopt de krant De Tijd vandaag in haar hoofdartikel.

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland bevestigt dat de relatie tussen de private havengemeenschap en de CEO van Port of Antwerp-Bruges (POAB) grondig is verstoord.

Als een belangrijke vertegenwoordiger van het maritieme en industriële complex in het Antwerpse havengebied heeft ze daarover haar grote bezorgdheid geuit in een brief aan de raad van bestuur van POAB.

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland wijst daarin expliciet op het gebrek aan luisterbereidheid en respect dat de hogere leiding van het Havenbedrijf aan de dag legt tegenover de private havengemeenschap in tal van cruciale dossiers. Deze bezorgdheid kwam herhaaldelijk aan bod tijdens de bestuursvergaderingen van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en Alfaport Voka.

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland betreurt dat uittreksels uit die brief in de media zijn verschenen en onthoudt zich van verdere commentaar. De Kamer van Koophandel heeft alle vertrouwen in de oordeelkundigheid van de raad van bestuur van POAB.

Contactpersoon

Pieter Leuridan

Communicatiemanager