Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Tobias Maerien ging met Club Sterker van eenmanszaak naar fitnessketen

Tobias Maerien ging met Club Sterker van eenmanszaak naar fitnessketen

  • 03/09/2024

Waarom heb je de sprong naar ondernemerschap genomen?

“Mijn vader is altijd zelfstandig geweest. Hij stimuleerde me om zelf iets op poten te zetten. Iets dat ik zelf heel leuk zou vinden, zodat je kan kiezen wat je zelf wil doen. Dan heb ik van mijn passie – sport – mijn beroep kunnen maken.” 

Hoe is jouw ondernemersverhaal begonnen?

“Mijn ondernemersverhaal begon in 2010. Helemaal in het begin deed ik sportbegeleiding voor mensen met een beperking. Ondertussen ben ik mezelf blijven bijscholen in de fitnesswereld. Dan heb ik een praktijk opgestart, eerst in het ouderlijk huis. Daarna heb ik in mijn huidige woonst een praktijk gebouwd. Nu, veertien jaar later, hebben we drie vestigingen en blijven we groeien.” 

Heb je tips voor mensen die twijfelen om te starten met ondernemen?

“Een klassieke tip: gewoon doen! Iets zelf kunnen kiezen, iets zelf kunnen bepalen, …. geeft zoveel voldoening. Natuurlijk moet je dan ook je eigen beslissingen nemen en sta je er dan ook vaak alleen voor. Maar dat weegt niet op tegen de vrijheid die je in de plaats krijgt. Gewoon doen dus. En ook al mislukt het eens, dat maakt niet uit. Het is heel leuk om te kunnen kiezen wat je doet.” 

Hoe heeft Voka Bryo jou geholpen in je ondernemerstraject?

“Eigenlijk had ik er al twee jaar Plato op zitten. Dus het is een beetje anders gelopen dan de bedoeling is (lacht). Ik was al een tijdje bezig met de zaak, maar nu gingen we naar een volgend niveau gaan. We wilden groeien en naar meer vestigingen gaan. Vandaar dat Elien van Plato ons aanraadde om Bryo Scale-Up te volgen. In dat traject zit je samen met ondernemers die ook willen groeien. Het was heel leuk om met hen te kunnen sparren. Net als jij staan zij ook op het punt om die stap naar groei te zetten. Je komt dan dezelfde issues tegen. In een aantal sessies krijg je dan informatie mee waarmee je dan weer aan de slag kan gaan.”

Start of schaal je onderneming met Bryo

Tobias Maerien ging met Club Sterker van eenmanszaak naar fitnessketen

Jouw advertentie in Ondernemers?

Adverteren via Voka Mechelen-Kempen

Klik hier
Proximus
imu -vzw - groep maatwerk

Artikel uit publicatie