Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Mauquoy ontwerpt en produceert nieuwe awards Prijs Ondernemen

Mauquoy ontwerpt en produceert nieuwe awards Prijs Ondernemen

  • 02/10/2024

Voor deze editie van de Prijs Ondernemen staken de vakmannen van familiebedrijf Mauquoy uit Grobbendonk de trofeeën voor alle categorieën in een nieuw jasje. “Door gebruik te maken van verschillende materialen krijgt iedere award zijn eigen look and feel”, zegt Tom Jansen, production manager en mede-eigenaar van Mauquoy. “De trofee is op die manier de verpersoonlijking van de prijs die het bedrijf won.”

Mauquoy uit Grobbendonk ontwerpt en produceert al vele jaren de awards voor de Prijs Ondernemen van Voka Mechelen- Kempen en nam nu dus ook de restyling van de awards voor zijn rekening. Het bedrijf deed dit in nauw overleg met de medewerkers van Voka. “Iedere trofee of award die we op maat ontwerpen en vormgeven, komt op die manier tot stand”, vertelt Tom Jansen. “In elk van onze ontwerpen stoppen we iets unieks. In dit geval werkten we met verschillende materialen per award, zodat de trofee de geest van de prijs – ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid of jeugdigheid – uitstraalt. Dat unieke is belangrijk, want voor de ontvanger van de trofee is het een blijvende herinnering aan een heel speciaal moment.”

 

Breed gamma

Je kan het gespecialiseerde bedrijf met 150 jaar ervaring niet alleen inschakelen voor awards. “Ons gamma is enorm groot”, weet accountmanger Nico Jansen. “Je kan bij ons ook terecht voor medailles, naamplaten, industrieel graveerwerk, stempels, pins, sjerpen en naambadges. We prod ceren heel wat officiële eretekens en herdenkingsmedailles. Daarnaast werken we ook voor diverse serviceclubs. Voor hen produceren we vooezittersbaretten, kentekens en andere accessoires. Je kan opteren voor personaliseerbare standaardproducten of kiezen voor varianten op maat. Zowel de standaardproducten als bijvoorbeeld medailles op maat met een uniek ontwerp, kunnen we leveren in kleine en grote oplages.”

Kwaliteit en flexibiliteit

Wanneer je met Mauquoy in zee gaat, kies je voor kwaliteit. “We combineren moderne technologieën met vakmanschap en handwerk”, legt Nico Jansen uit. “Zware medailles gaan we bijvoorbeeld na het uitstansen, nog met de hand persen, afdraaien aan de draaibank, zandstralen, patineren en vernissen. Bij elk van die stappen passeert ons product door mensenhanden, wat ons onderscheidt van concurrenten uit het Verre Oosten.” Naast kwaliteit, maakt Mauquoy het verschil met flexibiliteit. “Een opdracht zoals deze van Voka komt ruim op tijd binnen”, verduidelijkt Tom Jansen. “Dan is er voldoende tijd om creatief aan de slag te gaan en de verschillende onderdelen te produceren. Maar sommige opdrachten komen heel last minute binnen. Doordat wij lokaal produceren met eigen mensen en beschikken over een groot netwerk, kunnen we ook kort op de bal spelen en nog met een oplossing komen.”

Interesse

Heb je interesse in de unieke en handgemaakte producten van Mauquoy, neem dan zeker een kijkje op hun website!

Jouw advertentie in Ondernemers?

Adverteren via Voka Mechelen-Kempen

Klik hier

Artikel uit publicatie