Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Limburgse Sunnybench verbindt mensen met technologie

Limburgse Sunnybench verbindt mensen met technologie

  • 25/09/2024

Albert Aerts is al bijna 20 jaar ondernemer met SOLITAIR BV. In die tijd passeerden heel wat activiteiten de revue, maar met de merknaam ‘INTISOLAR’ heeft hij waarschijnlijk goud te pakken. Zijn nieuwste product, de Sunnybench, gebruikt de nieuwste technologieën om mensen samen te brengen. Een flink staaltje innovatie van eigen bodem.

 

Albert Aerts 

Leeftijd: 65 jaar
Aantal jaren zaakvoerder: 19
Levensmotto? “Gedreven passie kan leiden tot groot succes.”

 

Toen Albert in 2005 samen met zijn vrouw Reinhilde een IT-diensten- en communicatiebureau startte, had hij niet verwacht waar hij nu zou staan: “Zoals elke vooruitstrevende ondernemer blijf je altijd zoeken naar innovatie en wat de markt in de toekomst nodig zou hebben.” Het zou tot 2017 duren voor INTISOLAR, de merknaam achter de Sunnybench, het levenslicht zag. “Ik was op restaurant en de batterij van mijn gsm was leeg. ‘Kon ik die maar ergens opladen’, dacht ik. Na een korte marktstudie voor intelligente laadtafels bleek de markt er nog niet rijp voor en werd het concept bevroren. In 2023 kreeg ik een aanbesteding van Sport Vlaanderen op mijn bureau; ze waren op zoek naar zitbanken op zonne-energie, een raamcontract voor 4 jaar. Ik haalde mijn idee uit de frigo en haalde met de Sunnybench deze aanbesteding binnen in augustus 2023.”

Innovatie van eigen bodem
De zitbanken op zonne-energie worden dan wel geproduceerd buiten de EU, het ontwerp is op-en-top Limburgs. “We willen de innovatie bij ons houden en alles op maat ontwerpen”, vertelt Albert. “Ik wilde bijvoorbeeld een ronde tafel kunnen ontwerpen die toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Een bank in S-vorm? Geen probleem. Wat maatwerk betreft, zijn de opties ongelimiteerd.”

De doelgroep van de Sunnybench bestaat uit steden en gemeenten, sportclubs, vakantieparken, wandelparken en -vijvers, fietsroutes, scholen en universiteiten, tot en met de industrie. Samen met de studenten van innovatie en projectontwikkeling aan de UA stelde Albert begin 2024 zijn idee scherp. “Het product is groen, 100% recycleerbaar en biedt meerdere draadloze verbindingen aan. We hebben besloten om de producten in te zetten als een soort social hub. Een set van meerdere producten, in één ‘LOCO’ of trefpunt gegoten. Samenkomen, muziek opzetten, je gsm opladen en genieten van de natuur. Mensen zo verbinden is voor mij heel belangrijk.”

 

"We willen de innovatie bij ons houden en alles op maat ontwerpen."

 

Maatwerk
De grootste troef van de Sunnybench is volgens Albert de veelzijdigheid. De banken hebben speakers met bluetooth, bedrade en draadloze gsm-laders en nachtverlichting, maar kunnen ook aangepast worden voor het laden van fietsen of laptops. “Bedrijven die bestaande banken willen ‘upgraden’ naar moderne zitbanken met de nieuwste technologieën, kunnen we voorzien van een ‘PowerUnit’. Op dit ogenblik zijn we volop aan het testen.”

Alberts grootste les na bijna 20 jaar ondernemerschap? Hou je idee bij jezelf. “Ik ben in 2015 met iemand in zee gegaan die niet dezelfde denkpiste had. Het leidde tot een rechtszaak die 7 jaar duurde en na veel energie en frustratie in mijn voordeel werd uitgesproken. De juiste zakenpartner kiezen is extreem belangrijk. Mijn advies: als je een idee hebt, ga ervoor, maar hou het – in de mate van het mogelijke – bij jezelf.” 

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie