Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Horeca Van Zon: welkom bij een écht familiebedrijf

Horeca Van Zon: welkom bij een écht familiebedrijf

  • 27/06/2024

Het zijn hoogdagen voor Marion Van Zon en haar team. Eind mei sleepte Horeca Van Zon niet alleen de Fakkel in de wacht, maar was er ook de feestelijke opening van een splinternieuwe winkel in het Vlaams-Brabantse Kampenhout. Als klap op de vuurpijl won het familiebedrijf begin juni de felbegeerde 30e Ondernemers­prijs Herman Dessers! Als derdegeneratie­zaakvoerder heeft Marion een klare kijk op toekomstige zakelijke uitdagingen.

Trotse winnaar van de 30e Ondernemersprijs Herman Dessers!

"We koesteren het familiegevoel in ons bedrijf, een van onze grote sterktes!

En dan is er nog de kers op de (verjaardags)taart, want dit jaar viert de Lommelse onderneming haar zestigjarige jubileum. Het waren opa Gradje en oma Nanda die in 1964 het ondernemersrisico namen, met de verkoop van haring, mosselen op zuur, cervela’s, vleeskroketten en frikandellen. Zes jaar later – in 1972 – kwamen Pierre en Lizet aan het roer van het familiebedrijf, waarna dochter Marion in 1998 mee aan boord kwam en in 2011 de fakkel als CEO overnam. “Anno 2024 zijn we de vertrouwde partner geworden voor tal van horecazaken, met een aanbod van meer dan dertigduizend voedingsproducten”, aldus Marion. “Gespreid over vier winkels in België – Beerse, Beringen, Evergem en Kampenhout – rollen we dagelijks de rode loper uit voor diverse horecaklanten, van frituren tot B&B’s en van sportcentra tot toprestaurants. We sturen dit aan vanuit ons hoofdkantoor en logistieke centrum in Lommel.”

Welkom bij de Zonnetjes!
Met ruim driehonderd medewerkers is Horeca Van Zon uitgegroeid tot een flinke kmo. Marion is erg trots op haar team: “We noemen onszelf de Zonnetjes. Dankzij een hechte en familiale sfeer in ons bedrijf gaan we voor die extra mijl tijdens piekperiodes. We houden elkaar scherp en gemotiveerd, en ook nieuwe collega’s leggen we volop in de watten via mooie arbeidsvoorwaarden, begeleiding en opleiding. En uiteraard geven we onze klanten de allerbeste service. Persoonlijk contact dragen we hoog in het vaandel.”

Warme familiewaarden
Dat een succesvolle marktspeler als Horeca Van Zon warme familiewaarden uitstraalt, is geen verrassing. Als kind van de derde generatie kreeg Marion deze waarden immers met de paplepel ingegoten, en ze wil die succesvol doorgeven aan haar zoon en medewerkers. “Ik vind het knap hoe mijn zoon zelf zijn ondernemersdromen waarmaakt met een online snackshop. Het is boeiend om vast te stellen hoe complementair we zijn qua marktaanbod en -aanpak, en bovendien is zijn activiteit de ideale leerschool om hem vroeg of laat als vierde generatie aan boord te halen.”

Eerste overname
Waarom kwam Horeca Van Zon volgens Marion als winnaar uit de bus van de Ondernemersprijs Herman Dessers? “Ik vermoed dat ons stabiele groeitraject de jury kon charmeren, samen met de aandacht voor een familiale én duurzame bedrijfsvoering. Bovendien hebben we vorig jaar voor de eerste keer een overname voltooid, met name van METRO Evergem. Die overname is een mijlpaal in onze geschiedenis.”

Veerkrachtige horecasector
De voorbije jaren waren voor Marion en haar team geen wandeling door het park, zoveel is duidelijk. “Tijdens de coronalockdowns in 2020 en 2021 moesten we alles uit de kast halen om onze omzetcijfers op peil te houden”, blikt Marion terug. “We zijn echter niet bij de pakken blijven zitten en hebben toen volop ingezet op nieuwe horecaklanten, zoals frituren, delicatessenwinkels en traiteurs. Tijdens deze crisis hebben onze klanten getoond hoe veerkrachtig ze zijn. Ook vandaag liggen er nog tal van uitdagingen op ons pad, maar als rasechte onderneemster kijk ik vol vertrouwen naar de toekomst!”

Impact Ondernemersprijs Herman Dessers
Toen het familiebedrijf begin juni uitgeroepen werd als winnaar van de 30e Ondernemersprijs Herman Dessers, was dit voor Marion een overweldigend moment. “Onze sfeer en eigenheid zijn uniek, ik ben er heel trots op! Deze award is een fantastische erkenning voor het hele team. Toch houden we de voeten op de grond, want dat hoort bij goed ondernemerschap. Nuchter blijven, helder denken en samen met de mensen op de vloer staan. We gaan nog een paar jaar flink gas geven!” 

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?
imu - vzw - Altez
Gent Jazz 2024
OV - Festival van Vlaanderen
Proximus

Artikel uit publicatie