Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Een helder helikopterzicht op gezonde bedrijfsgroei

Een helder helikopterzicht op gezonde bedrijfsgroei

  • 27/06/2024

Toen Lieven Verpoorten in 2005 als zelfstandig HVAC-installateur startte, hielp zijn echtgenote Mieke Maes na haar uren met de administratie. Vijf jaar later stapte Mieke mee in de zaak, en vandaag is ze strategisch directeur van Duall. Op twintig jaar tijd is het familiebedrijf uit Herk-de-Stad flink gegroeid, met een 23-koppig team en een goedgevuld orderboekje. Én met onder meer Plato als inspirerend leertraject.

Mieke Maes 
● Leeftijd: 46 jaar
● Aantal jaren 
(mede)bestuurder: 14
● Wat is jouw levensmotto? 
“We zijn nooit te oud om te leren.”

 

Duall koestert warme familiewaarden, met tegelijk een duidelijke taakverdeling tussen Mieke en haar echtgenoot. “Lieven volgt alle commerciële en technische projecten op”, zegt Mieke. “Ikzelf ben verantwoordelijk voor het admini­s­tratieve en financiële beleid, waarbij ik ook de efficiëntie van de bedrijfsprocessen bewaak. Samen met ons team van vaste medewerkers en onderaannemers geven we dagelijks het beste van onszelf om onze bedrijfsklanten de meest duurzame oplossingen in verwarming, koeling, sanitair en ventilatie aan te bieden.”

Mooi groeiparcours
De voorbije twee decennia legde Duall een mooi groeiparcours af. Het werd een traject vol boeiende uitdagingen. “De grootste uitdaging vond ik de switch van particuliere naar bedrijfsklanten”, blikt Mieke terug. ”Deze omschakeling vergde de nodige aanpassingen op diverse vlakken, van communicatie over productie tot prijsonderhandelingen. Ook voor onze medewerkers was dit niet altijd evident: het installeren van een ventilatiesysteem in een privéwoning verschilt immers grondig van werken op een industriële bouwwerf waar ook andere arbeiders aan de slag zijn. Dankzij de inzet en flexibiliteit van het hele team is het ons gelukt!”

Levenslang leren
Mieke neemt al verschillende jaren deel aan Voka-opleidingen en leertrajecten. Mieke: “De MBA en MBA Advanced leverden me heel wat nuttige kennis op, en ook over Accelero ben ik erg enthousiast. Tijdens deze trajecten kreeg ik de kans om me te verdiepen in onder meer bedrijfsstrategie, financieel beheer en leiderschap. Het was de ideale manier om mijn helikopterzicht op ons snelgroeiende bedrijf scherper te stellen en een goed overzicht te krijgen van strategische actiepunten.”

Verhelderend Plato-traject
Nóg een traject waar zowel Mieke als Lieven enthousiast aan deelnemen, is Plato. “We kijken telkens opnieuw uit naar de maandelijkse Plato-avondsessies. Onder leiding van een ervaren peter en meter verbeteren we onze professionele vaardigheden en delen we boeiende inzichten met collega-ondernemers. Omdat de Plato-groepen zo divers zijn samengesteld – met jonge en ervaren ondernemers uit tal van sectoren – steek ik van elke sessie wel iets op. Het blijft interessant om te zien hoe collega-bestuurders zakelijke uitdagingen in hun bedrijf aanpakken. Die inzichten triggeren me, en het is erg fijn om met ideeën naar kantoor te gaan die ik meteen in de praktijk kan brengen.”

Of het nu gaat om digitalisering, personeelsbeheer of procesmanagement, bij elk thema scherpt Mieke haar kennis aan. “Tijdens inspirerende bedrijfsbezoeken ontdek ik hoe andere bedrijven georganiseerd zijn. En ook de openheid en eerlijkheid tijdens gesprekken apprecieer ik enorm. Plato is top!” 

Contactpersoon

Joren Scheepers

Adviseur Plato

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?
Gent Jazz 2024
Proximus
OV - Festival van Vlaanderen
imu - vzw - Altez

Artikel uit publicatie