Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Maandelijkse update uit onze Welt-weetjes

Maandelijkse update uit onze Welt-weetjes

  • 26/03/2024

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste arbeidsgerelateerde ontwikkelingen, gratis opleidingen en komende evenementen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Stuur een e-mail naar evelien.kemland@voka.be of debra.deswarte@voka.be om je in te schrijven.

!NIEUW! SOS Welt Hulpdesk

​​​​​​Welkom bij "SOS Welt", onze nieuwe, vaste rubriek waar jij al jouw prangende vragen over inclusief ondernemen kunt stellen en waardevolle antwoorden krijgt.  

Heb je een specifieke vraag rond een soft HR-topic, gaande van instroom tot duurzame retentie en alles daartussen?  Stuur het naar ons via de SOS Welt helpdesk!

Want waarom het warm water heruitvingen? Wij zijn er voor eerstelijnsadvies en ondersteunen jou bij je uitdagingen. Zo bouwen we samen aan een inclusieve werkvloer. 

We kijken ernaar uit om van je te horen!

Hoe overleef ik de nieuwe arbeidsmarktrealiteit?

Speciaal voor C-level organiseren we op donderdagnamiddag 24 oktober op de Pringles plant te Mechelen een seminarie rond de nieuwe arbeidsmarktrealiteit.

We nodigen hierbij ondernemer en onderzoeker Bart Moens uit en bijkomend zorgen we voor inspirerende getuigenissen van bedrijven en hun visie & plan van aanpak hierrond.

Als afsluiter voorzien we een boeiend netwerkmoment voor de aanwezigen en een rondleiding in productie krijg je er ook nog bij!

Meer info en de inschrijvingslink kan je hier vinden.

Bouwen aan een effectief en duurzaam verzuimbeleid

Ziekteverzuim is een grote uitdaging, zeker met de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Het brengt hoge kosten, productiviteitsverlies en gemiste groeikansen met zich mee.

Via de gratis Welt-opleiding "Bouwen aan een effectief en duurzaam verzuimbeleid" verhoog jij jouw productiviteit! Expert Bart Teuwen geeft je praktische richtlijnen en strategieën om verzuim te voorkomen en aan te pakken.

Wanneer: 22 oktober 2024 van 9.00u tot 13.00u
Waar: Voka - KvK Mechelen-Kempen kantoor Mechelen

Zien we je daar? Schrijf je hier in!

Bruggen bouwen tussen verschillende generaties op de werkvloer

Hoe kunnen we generaties optimaal laten samenwerken? Veel bedrijven worstelen met de uitdaging rond generatiemanagement. Tijdens deze gratis interactieve sessie met Kim Van Houtven leer je hoe je generatieverschillen kan overbruggen én benutten om niet enkel een constructieve, maar bovenal een inclusieve én productieve werkomgeving te creëren.

Je komt alles te weten over de verschillende generaties op de werkvloer, hun unieke kenmerken, communicatiestijlen, motivatiefactoren en meer! 
 
Wanneer: 5 december 2024 van 13.00u tot 17.00u
Waar: Voka - KvK Mechelen-Kempen kantoor Geel

Inschrijven? Dat doe je hier!

Werkexperten leren bedrijven omgaan met werknemers met beperking

Inclusie bevorderen op de werkvloer, hoe ga je er concreet mee om? Niemand beter dan een ervaringsdeskundige en een professional om jou hierin te ondersteunen!

Hogeschool Thomas More leidde via het project ‘Zorg Voor Werk!’ van Begeleid Werken Zuiderkempen en Pasform, met de steun van het Vlaamse departement Werk en Sociale Economie, maar liefst 28 nieuwe inclusieve werkexperts op die werkgevers in the field kunnen bijstaan. Zij gaan voor praktisch advies, op maat! 

Lees er hier alles over.

Hoe ver staat jouw bedrijf op het vlak van digitale ontwikkeling?

De digitalisering gaat razendsnel. Ook op werkvloer is het niet meer weg te denken. Denk aan logistieke processen, communicatiekanalen, nieuwe vormen van samenwerking en meer.

Deze veranderingen bieden heel wat kansen, maar ook uitdagingen, voor bedrijven en hun werknemers. Hoe ver staat jouw bedrijf op vlak van digitale ontwikkeling? Je ontdekt het via deze GRATIS quickscan!

Vergelijk met sectorgenoten en andere relevante KMO’s en ontvang concrete tips en advies op maat! Wees je ook bewust van de digitale uitsluiting, want ook in België is nog niet iedereen mee met de digitale snelheidstrein. Zet in op digitale inclusie.

Wij helpen je graag en check zeker ook deze leestip!

Event Circulair en inclusief ondernemen door Ondernemend Turnhout op donderdagavond 29/8

Ondernemend Turnhout brengt ondernemers en managers uit de verschillende Turnhoutse industriezones samen om te netwerken op donderdagavond 29 augustus.

Tijdens deze thema-avond over circulair & inclusief ondernemen met inspirerende getuigenissen ontdek je hoe het oude kan herboren worden in iets nieuws bij belevingsruimte Kontoer van WEB-Blenders.

Meer info en de inschrijvingslink kan je hier vinden.

Groep Peeters-Govers en Thomas More geven student werk én diploma

Groep Peeters-Govers (franchisenemer Albert Heijn) en Thomas More starten vanaf september een innovatieve retailopleiding waarbij studenten een diploma kunnen behalen terwijl ze voltijds werken.

Dit unieke 'werken en studeren'-programma biedt direct toepasbare kennis en wordt volledig gefinancierd door Albert Heijn Peeters-Govers, waarmee zij inspelen op de grote behoefte aan geschoolde shopmanagers en maatschappelijke betrokkenheid tonen. Een knap voorbeeld van out of the box-denken.

Lees er alles over in dit artikel. Wij dagen jou uit om ook met baanbrekende ideeën aan de slag te gaan!

Debra Deswarte

Adviseur arbeidsmarkt & coördinator Welt

Full bio of Debra Deswarte

Evelien Kemland

Adviseur arbeidsmarkt & coördinator Welt

Full bio of Evelien Kemland