Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Jobbeurs Van Hool schaalt op naar 280 bedrijven en mikt op alle werkzoekenden uit provincie

Jobbeurs Van Hool schaalt op naar 280 bedrijven en mikt op alle werkzoekenden uit provincie

  • 17/05/2024

De jobbeurs van 28 mei voor de ex-medewerkers van Van Hool gaat opschalen. Dat laten VDAB, Voka Mechelen-Kempen, Agoria en mtech+ weten. Oorspronkelijk is de jobbeurs er voor de getroffen medewerkers van de busbouwer. Maar de vier organisatoren beslissen om alle werkzoekenden uit de provincie Antwerpen de kans te geven. "280 bedrijven hebben zich aangemeld. Voor 2024 werken we daarmee toe naar één van de grootste jobbeurzen van Vlaanderen. Dat potentieel moeten we maximaal benutten. Daarom willen we alle werkzoekenden uit de provincie Antwerpen de kans geven om een match te vinden". 

Door de enorme belangstelling van bedrijven is in april al beslist om de jobbeurs te verhuizen naar De Nekkerhal in Mechelen. Op 28 mei zullen er in totaal 280 bedrijven uit de regio Mechelen, Kempen en Antwerpen aanwezig zijn. De werkzoekenden kunnen er op 28 mei van 10 tot 16 uur langskomen.

Bjorn Cuyt, directeur VDAB Antwerpen: “Industriebedrijven zijn massaal op zoek naar mensen om hun vacatures ingevuld te krijgen. In de regio Antwerpen moet dat natuurlijk niet verbazen. De industriesector is hier sterk vertegenwoordigd. Op onze jobbeurs willen we zoveel mogelijk kandidaten aantrekken voor deze bedrijven. Daarom stellen we de jobbeurs niet alleen open voor de ex-medewerkers van Van Hool, maar ook voor andere geïnteresseerden in onze provincie en daarbuiten. Het is een unieke kans om de vele mogelijkheden in de sector te ontdekken. Aan wie geïnteresseerd is of twijfelt zou ik zeggen: kom zeker is langs. Iedereen is welkom!”

Wie naar de beurs komt, kan kennismaken met één van de 280 bedrijven. Een werkzoekende kan info inwinnen over de vacatures, zijn cv afgeven en een gesprek voeren. Daarnaast kan hij of zij bij VDAB terecht voor meer informatie over de opleidings- en/of loopbaanmogelijkheden. Ook een kennismaking ​ in de promo-unit Industrie van VDAB is mogelijk met de verschillende beroepen en opleidingen in de industriesector.

Extra steun

"Met 280 bedrijven geven we een sterk signaal. Onze regio wil vooruit. Maar er is meer nodig", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. "We dringen aan op een regioplan om de economische klap op te vangen. We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Met Van Hool, chemiebedrijf Celanese en Decathlon in Willebroek kan het banenverlies in de regio in 3 maanden tijd oplopen tot 2.000. De regio Mechelen-Kempen heeft meer dan ooit nood aan steun. We vragen aan de federale regering om snel de bestaande ontwrichte zone te verlengen tot 2030. Die gesprekken lopen nu."

“We willen van deze jobbeurs echt een succesverhaal maken" zegt Jolyce Demely, algemeen directeur Agoria Vlaanderen. "Het is echt bemoedigend dat er zo veel bedrijven klaarstaan om de ex-werknemers van Van Hool op te vangen en dat we hun vacatures nog beter kunnen helpen invullen. We blijven tot vandaag nieuwe vacatures ontvangen van onze technologische bedrijven uit de buurt en zien de laatste weken meer en meer mensen starten bij hen. Met de jobbeurs kunnen we dat aantal een serieuze boost geven."

Praktisch

Jobbeurs Van Hool

Nekkerhal Brussels North
Plattebeekstraat 1 
2800 Mechelen

28 mei van 10u tot 16u.

De deelnemende bedrijven en hun vacatures

Interesse? Schrijf je hier in!

Proximus
Gent Jazz 2024
imu - vzw - Altez
OV - Festival van Vlaanderen