Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Kinderopvang op maat van je bedrijf

Kinderopvang op maat van je bedrijf

Als bedrijf wil je jouw waardevolle medewerkers niet te lang missen. Maar kersverse ouders vinden tegenwoordig vaak heel moeilijk een goede kinderopvangplek, waardoor ze langer moeten thuisblijven, genoodzaakt zijn om tijdelijk hun werkuren te verminderen of hun eigen netwerk in te schakelen in de opvang van hun kindje.

Als onderneming kan je deze zoektocht voor je medewerkers vanaf nu wegnemen, dankzij een pilootproject van Voka Oost-Vlaanderen en zorgorganisatie i-mens.

Wordt je medewerker binnenkort vader of moeder?

Dan kan je in samenwerking met i-mens gaan op zoek naar een kinderopvangplaats in een regio naar keuze. Het gaat om extra plaatsen specifiek voor bedrijven. 

Zorgorganisatie i-mens en Voka Oost-Vlaanderen gaan via een pilootproject een samenwerking aan om zo maximaal mogelijk deze extra plaatsen te creëren. Op deze manier kunnen medewerkers hun werk vlot hervatten. 

Wat is bedrijfsopvang?

Bedrijfsopvang stelt bedrijven in staat om hun medewerkers aan een kinderopvangplaats te helpen en/of stelt ouders in staat om een geschikte kinderopvangplaats te vinden, dankzij ondersteuning van hun werkgever. 

Het is een ‘nieuw’ voordeel dat je als bedrijf aan je werknemers kan aanbieden door mee te zoeken naar én mee te financieren een geschikte en kwaliteitsvolle kinderopvangplek.

Hierdoor bouw je de garantie in dat jouw medewerker het werk met een gerust gemoed kan hervatten. 

Waarom zou je investeren in bedrijfsopvang?

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 ouders geen kinderopvang vindt voor hun kinderen. Dit is niet alleen voor de ouders zelf, maar ook voor hun werkgevers een probleem. 

Door als bedrijf een partnerschap aan te gaan met een kinderopvangaanbieder, en zo bijkomende kinderopvangplaatsen te creëren, kan je mee dit probleem helpen aanpakken.  Er zijn verschillende scenario’s mogelijk:

  1. Zo kan je overwegen om te investeren in kinderopvang exclusief voor jouw bedrijf of voor meerdere bedrijven samen, bvb op een bedrijventerrein
  2. Of je maakt gebruik van nieuwe bedrijfsopvangplaatsen in een bestaande kinderopvang

Samen met i-mens onderzoeken we de mogelijkheden op maat van jouw bedrijf.

Heb je interesse of wil je meer info?

Contact: arne.oosthuyse@voka.be