Skip to main content
Change management

Young Leadership: dare to change

Wijsheid is weten, erkennen, aanvaarden en veranderen.

Ben je gestart als ondernemer en verloopt alles zoals voorzien? Super! Maar niet alles loopt altijd van een leien dakje. Je product valt toch niet in de smaak bij je doelgroep, je ondervindt problemen met de cashflow, je inkomsten zijn niet zoals verwacht … Soms moet je het noodgedwongen anders aanpakken.

Verandering in je product, de vooropgestelde doelgroep, visie, structuur ... Ieders verhaal kan een wending nemen. Maar dat hoeft niet negatief te zijn.

Tijdens Young Leadership getuigen jonge starters over hoe zij zijn omgegaan met de verandering van hun doelgroep, product of visie. Het belooft een leerrijke en inspirerende avond te worden!

Sta je met je eigen start-up op het punt waar je actie wilt of moet ondernemen? Ga dan tijdens het netwerkmoment zeker eens ten rade bij het bestuur van Jong Voka Antwerpen-Waasland. Vanuit hun expertise adviseren zij je graag over de verschillende aspecten binnen het ondernemerschap.

Programma

18.00 uur
Ontvangst

18.30 uur
Verwelkoming door Andreas Pfeffer, voorzitter Jong Voka Antwerpen-Waasland

18.40 uur
Drie jonge ondernemers getuigen over hoe zij met verandering zijn omgegaan binnen hun onderneming:

 • Paul Lepoutre, managing director Lemon Companies
  Lemon Companies = pivoteren. Lemon Companies is gestart als hosting bedrijf, uitgebreid naar custom software development- tot Internet of Things technologie en zelfs consultancy. Hoe en waarom? Door opportuniteiten te spotten en die zichzelf eigen te maken.
 • Peter Wellens, co-founder & CEO Chestnote
  Chestnote zag in 2015 het levenslicht en nam onmiddellijk een sterke start. De slow messaging app was snel wereldberoemd in Vlaanderen maar dit mocht niet baten. De B2C-markt bleek niet onuitputtelijk waardoor de stichters genoodzaakt waren om hun start-up te pivoteren. Met een aangepast product en een nieuwe doelgroep, B2B, gaat het team van Chestnote er weer volledig tegenaan.
 • Olivier Kegels, co-founder Humgy
  Een kleine drie jaar geleden besloten vier vrienden om productiever te worden en daarom een coworking space in Antwerpen te openen. StartBloc was een feit. Doorheen de jaren zijn er veel veranderingen geweest. Van vier naar twee founders, een andere doelgroep en een andere visie. Door deze vele veranderingen heeft het StartBloc-team gekozen voor een rebranding naar Humgy. Deze rebranding gaat gepaard met de opening van een tweede locatie. Humgy is nu een coworking concept waar productiviteit centraal staat.

19.30 uur
Netwerkmoment met Pick a brain:
Tijdens het netwerkmoment adviseren de leden van het bestuursteam van Jong Voka je graag over de verschillende aspecten binnen het ondernemerschap. Sta je met je eigen start-up op het punt waar je actie wilt of moet ondernemen? Met hun expertise helpen zij je graag verder met vragen over:

 • Rekrutering, hr & personeelsmanagement - Andreas Pfeffer, Recrewtment
 • Marketing & communicatie - Ben Van Gils, viaVictor
 • Kredietverlening, vermogensbeheer en verzekeringen - Ellen Saveniers, ING Schoten
 • Innovatie & digitalisering - Laurent Moyersoen, NxtPort
 • Logistiek & maritiem - Mathias Adriaenssens, MSC Belgium
 • Elektrisch rijden - Bart Massin, Stroohm

In samenwerking met

In samenwerking met

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Gratis

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland biedt u dit event gratis aan. Indien u na eerdere aanmelding toch niet kan deelnemen, vragen wij u ons uiterlijk de dag voor de activiteit nog te verwittigen via mail naar pr.aw@voka.be. Verwittigt u niet of laattijdig? Dan zullen wij u een forfait aanrekenen van 75 euro (excl. btw) per persoon voor de gemaakte kosten en organisatie.

Hulp nodig?

Deloitte
facilicom
Four & Five
ING
Logo Mensura
NN
Proximus
Recrewtment
SD Worx