Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Opleiding

Meet de CO2-voetafdruk van jouw bedrijf 2024

Energie

Ben je geïnteresseerd in het berekenen en verminderen van de CO₂-uitstoot van je organisatie? Schrijf je in voor ons kortlopende traject en ontvang de kennis en tools om direct aan de slag te gaan.

Onze ervaren consultants ondersteunen je bij het vinden en interpreteren van de juiste gegevens, zodat je een nauwkeurig overzicht krijgt van de CO₂-uitstoot van jouw bedrijf.

Wat krijg je in deze opleiding?

  • Op maat gemaakte ondersteuning: Ervaren consultants bieden persoonlijke begeleiding tijdens individuele sessies. Dit betekent dat je specifieke uitdagingen kunt bespreken en oplossingen kunt vinden die zijn afgestemd op de unieke behoeften van jouw organisatie. 
  • Praktische aanpak: Je krijgt de kans om direct aan de slag te gaan met het berekenen en analyseren van de CO₂-voetafdruk van je eigen organisatie. Met behulp van een gebruiksvriendelijke Excel-tool die we je ter beschikking stellen, kun je eenvoudig je gegevens invoeren en resultaten verkrijgen. 
  • Impactvolle resultaten: Leer niet alleen hoe je je CO₂-uitstoot kunt meten, maar ontdek ook effectieve manieren om deze aanzienlijk te verminderen.

Programma

  • Workshop 1 (7 november 2024): Een interactieve sessie van drie uur, waarin we je meenemen in de wereld van CO₂-neutraliteit. Ontdek de kansen en valkuilen, leer hoe je de CO₂-voetafdruk van je organisatie kunt berekenen (inclusief Scope 1, 2, en relevante onderdelen van Scope 3 zoals zakelijk reizen, woon-werkverkeer, en afval), en ontdek de meest effectieve reductiemaatregelen. 
  • Workshop 2 (29 november 2024): Een individueel terugkommoment van 30 minuten, waarin we je persoonlijk ondersteunen bij het invullen en interpreteren van de gegevens met onze gebruiksvriendelijke Excel-berekeningstool. We helpen je ook bij het vinden van de juiste data, zodat je een nauwkeurige en gedetailleerde analyse kunt maken. Stel je vragen en krijg advies over specifieke reductiemaatregelen die bij jouw organisatie passen. 
  • Workshop 3 (11 december 2024): Een gezamenlijke sessie van drie uur waarin je je ervaringen kunt delen en van andere deelnemers kunt leren. Er is ruimte voor overleg en het uitwisselen van ideeën, onder begeleiding van onze ervaren Anthesis-consultants.

De lesgevers

Willem Melis is Carbon Advisor bij Anthesis Group

"Ongeveer 20 jaar geleden ging ik als jong afgestudeerde naar Argentinië waar ik de eerste gevolgen van de klimaatverandering met mijn eigen ogen zag voltrekken. Het onderwerp heeft me sindsdien nooit meer losgelaten. Actief in verschillende sales en marketing rollen bij verschillende bedrijven waarvan 8 jaar bij een hogesnelheidstrein werd het tijd om een nog actievere stap te zetten in het verzet tegen global warming. Ben je als bedrijf actief in België of Frankrijk en zoek je begeleiding hoe je van A tot Zero CO2 gaat, dan kan ik je helpen!"

Willem Melis Anthesis Group

Andreas Vandyck is Sustainability Consultant bij Anthesis Group

Andreas is een ervaren duurzaamheidsadviseur met een achtergrond in milieubeheer en een MBA in duurzaamheidsbeheer. Hij heeft zijn carrière gewijd aan het begeleiden van bedrijven bij het meten en verminderen van hun ecologische voetafdruk. 
Zijn masterscriptie ging over de rol van Doughnut Economics in het economisch onderwijs. Daarnaast heeft hij ervaring in het succesvol begeleiden van verschillende bedrijven bij het zetten van Science Based Targets, zowel KMO's als grote bedrijven. Eerder heeft hij als duurzaamheidscoördinator voor een multinational 3D-printbedrijf impactvolle duurzaamheidsinitiatieven gefaciliteerd, waarbij hij zijn toewijding voor het beschermen van het klimaat verder versterkte.
 

andreas

Contactpersoon

Jana Scheers

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Adres

Voka - KvK Vlaams-Brabant kantoor Leuven
Tiensevest 170
3000 Leuven

Wanneer

Prijs

  • Voka-lid: €660
  • Niet-lid: €795 

(prijzen excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus

Contactpersoon

Jana Scheers

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Adres

Voka - KvK Vlaams-Brabant kantoor Leuven
Tiensevest 170
3000 Leuven

Wanneer

Prijs

  • Voka-lid: €660
  • Niet-lid: €795 

(prijzen excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus