In de Vlaamse gezondheidszorg staan we voor flinke uitdagingen, denk aan een tekort aan personeel en financiële druk, en dat wordt nog eens versterkt door de vergrijzing met als gevolg een stijgende vraag naar zorg. Rapporten van over de grens hameren erop dat we tegen 2030 top-notch zorg moeten leveren, maar wel met beperkte middelen. Innovatie biedt het antwoord op deze uitdagingen.
Innovatieve technologieën
Ondanks de geavanceerde technologieën in de zorg, blijft de implementatie ervan vaak wat achter. Het is tijd om een sprintje te trekken en die broodnodige innovaties sneller door te voeren, zodat we de zorg naar een hoger niveau tillen. Business Club Innovatie in de zorg geeft Limburgse zorgbedrijven een duwtje in de rug. Door een combinatie van inschakeling van experten en bezoeken aan vooruitstrevende zorgondernemingen op vlak van innovatief ondernemen, begeleiden we bedrijven bij het uitrollen en implementeren van innovaties en digitalisering.
- + Kennisdeling
- + Waardevolle handvaten
- + Nieuwe inzichten om te groeien
Wie kan deelnemen?
- De Business club Innovatie in de zorg richt zich op CEO's, innovatiemanagers, ICT-managers en operations managers die verantwoordelijkheid dragen binnen hun bedrijf
Wat is de kostprijs?
- De deelnameprijs voor de volledige business club Innovatie in de zorg bedraagt €1000, met een maximum van 15 deelnemers. De inschrijving omvat alle sessies van de business club.
Programma?
- Kick-off!
- Sessie 1: Innovatie infrastructuur & financiering van digitale transformatie
- Sessie 2: Artificiële intelligentie integreren binnen de hele organisatie - workshop
- Sessie 3: Sensibilisering van Cybersecurity doorheen de organisatie + regelgeving
- Sessie 4: Hoe data gebruiken om processen te verbeteren + inzetten van AI om kwalitatieve zorg te leveren?
- Sessie 5: Hoe administratie vereenvoudigen door te digitaliseren + software-oplossingen
- Sessie 6: Open sessie keynote speaker
Hoe gaan we aan de slag?
Business club innovatie in de zorg gaat aan de slag met het praktisch inzetten op innovatie en digitale transitie binnen de welzijns- of zorgonderneming. Via een nulmeting wordt de huidige situatie in kaart gebracht en worden de verbeterpunten blootgelegd. Via een screening worden zowel het structurele potentieel (bv beschikbaarheid van servers of elektronisch dossier) als de processen (hoe wordt zorg geleverd, of kennis van de digitale competenties van personeel) gescreend. De onderwerpen worden afgestemd op de interesses, noden en maturiteit van de deelnemers.