Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Work-Out zet werknemers in beweging

  • 27/08/2024

Medewerkers doen bewegen en laten sporten op het werk. Dat is de missie van Work-Out, de jonge onderneming van Ignace Mullens en Jenthe Van Houdt. Met hun actieve beweegsessies trekken ze naar bedrijven om het personeel sportief uit te dagen.

Ignace Mullens 

● Leeftijd: 29 jaar
● Aantal jaren zaakvoerder: 1,5 
● Levensmotto? “Kan het niet anders?”

 

Ignace houdt zelf ook wel van een sportieve uitdaging. Nadat hij vier jaar geleden met triatlon startte, groeide ook het idee voor een onderneming om meer mensen aan het sporten te krijgen. “Want sporten geeft energie”, zegt Ignace. “Het zorgt voor betere concentratie, bevordert de creativiteit en versterkt de mentale veerkracht.”

Gezonde werknemers
Veel werknemers komen door overvolle agenda’s en een druk privéleven echter niet meer aan sporten toe. Na de werkuren nog naar de gym of sporthal trekken, is voor velen een grote drempel. Met Work-Out bieden Ignace en Jenthe een passend antwoord. “Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor een gezond leven”, benadrukt Ignace. “En dus brengen we het sporten naar de werkvloer. Wij zorgen voor alle materiaal en deskundige begeleiding. Als bedrijf moet je enkel de locatie voorzien. Dat kan de parking zijn, maar evengoed een binnenruimte. Want bewegen kan je overal.”

“Samen sporten is niet alleen leuk, maar ook nuttig. Werknemers die sporten, zijn weerbaarder en dus minder vaak ziek. Bovendien ontstaat er door samen te sporten een positieve teamdynamiek op de werkvloer. Ons aanbod past dus perfect binnen een breder welzijnsbeleid. Investeren in de gezondheid en het welzijn van je werknemers bevordert het werkgevers­imago en maakt je organisatie aantrekkelijker voor klanten én werknemers.”

Persoonlijke begeleiding
De beweegsessies voor bedrijven zijn een eerste stap in een ruimer aanbod. “Want één keer per week een uurtje sporten is niet voldoende”, geeft Ignace aan. “We willen iedereen ook in beweging houden en sporters begeleiden die meer willen. Vanuit onze eigen ervaring als triatleten weten we dat er meer nodig is om op niveau te sporten. Iedereen kan mits wat oefenen 5 km lopen, maar voor een marathon of triatlon is aangepaste training nodig. Met Work-Out willen we duursporters op verschillende vlakken en op een gecontroleerde wijze begeleiden. Via onze website en sociale media kan je de ontwikkelingen volgen.”

Coaching-app
Dankzij steun van VLAIO en met een Innovatieve starterssubsidie op zak kunnen Ignace en Jenthe alvast starten met de ontwikkeling van hun eigen gepersonaliseerde coaching-app. “Daarbij focussen we in eerste instantie op triatlon”, legt Ignace uit. “Wie aan een volledige triatlon mee wil doen, moet minstens 6 tot 12 maanden trainen. Dat vraagt om meer en langere begeleiding. Onze app vertrekt daarbij vanuit een 360 gradenbenadering. Niet enkel de sportieve prestaties worden opgevolgd, maar ook voeding en mentale gezondheid.”

“Vandaag bestaat zoiets nog niet en dat stimuleerde ons om het zelf te ontwikkelen. Voka heeft ons van bij de start altijd ondersteund. Ze hielpen bij het dossier voor VLAIO en het voorbereiden van de pitch. Door hun steun is het ons gelukt om dit voorjaar de subsidie binnen te halen. Daardoor konden we effectief starten met de ontwikkeling van de app, al zullen we natuurlijk nog extra funding nodig hebben. We hopen tegen eind 2024 een prototype klaar te hebben, waarna we met een proof of concept naar onze pilootgebruikers kunnen.”

“Later willen we de app ook uitbreiden naar andere sporten en recreatieve sporters. De werknemers die we één keer per week in de bedrijven begeleiden, krijgen dan via de app 7 op 7 gepersonaliseerde coaching. Door beide diensten te combineren nemen we alle drempels om te sporten weg en realiseren we onze voornaamste doelstellingen.” 

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie