Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Huck Belgium (35 jaar): Bergen werk verzetten voor sterke netten

Huck Belgium (35 jaar): Bergen werk verzetten voor sterke netten

  • 06/06/2024

Om uiterst functioneel én veilig te kunnen werken, zijn netten in heel wat sectoren van cruciale waarde. Het Duitse familiebedrijf Huck legt zich daar al meer dan 60 jaar op toe. De Belgische afdeling van deze multinational bestaat dit jaar 35 jaar.

Huck Belgium

“Bernard Delbaere was altijd al geïnteresseerd in netten, omdat zijn overgrootvader visser was. Uit die activiteit startte de familie met een nettenbreierij, onder meer voor de visserij. Bernard koos uiteindelijk voor een ander pad en ging aan de slag voor Manfred Huck. Voor die nettenfabrikant bouwde hij het marktaandeel in Europa verder uit. Dat leidde onder meer tot de opstart van de vestiging in Koekelare, in 1989”, verduidelijkt huidig managing director Isabelle Saesen. “Bernard zette enkele jaren geleden een stapje opzij, maar blijft van onschatbare waarde als aandeelhouder en ervaringsdeskundige in deze nichemarkt.” Huck is vandaag aanwezig in 9 landen en telt 3 productie-units en 570 medewerkers. “In de productievestigingen maken we een breed scala aan netten, met een grote variëteit aan diameters in draad, mazen en kleuren”, gaat ze verder. “Ook aanverwante producten zoals staaldraadnetten, doeken en zeilen vind je in onze erg ruime voorraad van ruim 500.000 m², die ons toelaat om heel flexibel en snel op vragen van onze klanten te reageren.” 

Als oplossingsprovider confectioneren we elke bestelling volgens de specifieke wensen van de klant.

Isabelle Saesen

Ook de 10 medewerkers van de Belgische vestiging vinden het cruciaal om proactief mee te denken met klanten (zoals bijvoorbeeld aannemers en architecten) en op die manier oplossingen te maken die de veiligheid van de gebruikers waarborgen. “Goede voorbeelden daarvan zijn veiligheidsnetten, transportafdeknetten en -gaas, magazijnnetten, omgeving- en gevelbescherming,…” 

Gespecialiseerde plaatsers 

De onderneming is geëvolueerd tot de grootste nettenbreierij wereldwijd, met eigen extrusie en lokale confectieateliers, zoals onder meer in Koekelare. “Als oplossingsprovider confectioneren we elke bestelling volgens de specifieke wensen van de klant. Zo zijn we uitstekend thuis in bouw-, industrie-, sport-, huis- en tuinnetten, maar evengoed in netten voor speeltoestellen. De plaatsing daarvan gebeurt door ervaren externe plaatsers, in functie van hun eigen specialisatie. Wie sportnetten plaatst, doet doorgaans geen netten voor vogelwering, veiligheidsnetten of netten voor palletstellingen. We zorgen dus telkens voor een goede match tussen de nood van de klant en de expertise van de plaatsers.” 

Ook inzake duurzaamheid profileert Huck zich als een trendsetter. “Zo maken we heel wat producten uit gerecycleerde polyester of PMA (gebaseerd op melkzuur). Dergelijke oplossingen zijn volledig biologisch afbreekbaar. We blijven groeien en duurzaam evolueren, zodat we volledig klaar zijn om ook in de toekomst onze klanten krachtig te kunnen ondersteunen met gerichte oplossingen voor netten en toebehoren.” 

Atlasstraat 2, 8680 Koekelare 
051 58 23 20 
info.sales@huck.be 
www.huck.be

Huck Belgium

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie