Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Ondernemers 9 - nieuws over Zorgwerkgever van het Jaar en Vanomobil

Ondernemers 9 - nieuws over Zorgwerkgever van het Jaar en Vanomobil

  • 03/05/2024

4 West-Vlaamse laureaten op awarduitreiking Zorgwerkgever van het Jaar 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde ZORG Magazine de awarduitreiking Zorgwerkgever van het Jaar. Van de 10 laureaten komen er 4 uit West-Vlaanderen. De prijs voor Thuiszorgorganisatie van het Jaar ging naar Kotee uit Roeselare, dat alle thuisdiensten van Motena bundelt. De organisatie streeft ernaar om middenin de leefwereld van de mensen te staan. Dat doet ze aan de hand van ‘kleine gestes’, zoals eenzame cliënten mee op maaltijdronde nemen. Daarnaast wordt er sterk ingezet op de signaalfunctie van de thuiszorgprofessionals. az groeninge uit Kortrijk werd Ziekenhuis van het Jaar, voor de strategische focus die het voorlegt om de patiëntenzorg te optimaliseren. Zo streeft het ziekenhuis ernaar patiënten actief te betrekken bij het kwaliteitsdenken aan de hand van een customer journey, focusgroepen en brainstormsessies. Een ander stokpaardje is gedeelde zorg. Ruddersstove Maaltijdzorg uit Brugge nam de Duurzaamheidsaward in ontvangst. De welzijnsvereniging is volop bezig met de elektrificatie van het wagenpark voor de maaltijdbezorging. De laadpalen voor de wagens worden aangedreven door elektriciteit opgewekt door zonnepanelen op de parking. Daarnaast worden alle stakeholders meegenomen in het duurzaamheidsverhaal. En Joeri Busschaert en het team van Jan Yperman Ziekenhuis Ieper gingen naar huis met de award Zorgpersoonlijkheid van het Jaar. RX-verpleegkundige Joeri Busschaert reisde na de aardbevingen in Turkije en Syrië in februari 2023 af naar het rampgebied als deel van het B-FASTteam. Hij schakelde de radiologen van zijn ziekenhuis in om vanop afstand onderzoeken uit te voeren.

4 West-Vlaamse laureaten op awarduitreiking Zorgwerkgever van het Jaar

Vanomobil opent nieuwe showroom in Lokeren 

Een jaar na de aankondiging dat Campingshow Vervaet en Vanomobil samen verder gaan, hebben ze een nieuwe showroom geopend in Lokeren. Campingshow Vervaet en Vanomobil zijn allebei familiebedrijven met een jarenlange ervaring in de verkoop en verhuur van campers. Met de vestiging in Lokeren hopen ze hun klanten uit het Waasland, Meetjesland en de Denderstreek beter te kunnen bedienen. Er worden 6 merken verkocht.


13 + 6 

Er zijn 13 nieuwe producten toegevoegd aan de lijst van 100% West-Vlaams streekproducten. Bovendien mogen De Mobiele Fruitpers, Brouwerij Westkwartier, Kopje Zwam, De Krulstaarthoeve, Wijndomein Lescrauwaet en Hoeve Vanneste zich nu fier 100% West-Vlaams producent noemen. Het kwaliteitslabel 100% West-Vlaams telt ondertussen 646 erkende streekproducten en 444 producenten en verkooppunten.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie