Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

De Estafette: Kathleen Verhelst

  • 03/05/2024

Kathleen Verhelst is de CEO van Verhelst Groep.

De Estafette: Kathleen Verhelst

Hoe zou je jouw managementstijl omschrijven? 

“Authentiek, open en inspirerend, maar daardoor ook soms chaotisch en (te) direct. Ik ben graag een constructieve sparringpartner voor mijn directieteam en ga voor een ethisch correcte bedrijfsvoering, onder het GPS-motto: gedreven, positief en samen.” 

Naar wie kijk je op en waarom? 

“Ik hou van boeiende mensen die evenwichtig in het leven staan: ethische en ondernemende creatievelingen die succesvol zijn omwille van hun passie én die het echte geluk zien. In de bedrijfswereld denk ik dan bijvoorbeeld aan Pascal Vanhalst, een bescheiden topondernemer. In de politiek kijk ik op naar een meer opvallende, sterke persoonlijkheid zoals Ursula von der Leyen.” 

Waaruit haal je voldoening naast je werk? 

“Ik heb veel respect voor ervaren mensen met veel interesses, maar ook voor jonge mensen die nu hun weg in het volwassen leven moeten zoeken en belangrijke beslissingen moeten nemen. Het is heel tof om met hen om te gaan.” 

Welk boek is een must-read voor ondernemers? 

“Het boek ‘Burgerdienst in de Wetstraat’ van Christian Leysen, waarin deze ondernemer/ vriend zijn authentieke politieke ervaring als federaal parlementslid deelt. Het is heel toegankelijk geschreven, zonder grote woorden, waardoor het vlot leest. ‘Het doel’ van Eliyahu M. Goldratt is een klassieker die ik elke ondernemer kan aanraden.”

Aan wie wil je de estafettestok doorgeven en waarom? 

“Dat mag Katleen Spriet van Steenoven zijn. Zij is een wijze sterke vrouw die heel goed gedijt in de mannenwereld van het vastgoed.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie