Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Tips van de Expert: Jeroen Latruwe - Valcke Prefab Beton: Hoe pak je de bouw of uitbreiding van je industrieel pand aan?

Tips van de Expert: Jeroen Latruwe - Valcke Prefab Beton: Hoe pak je de bouw of uitbreiding van je industrieel pand aan?

  • 18/10/2024

Een bedrijfsgebouw heb je niet voor heel even, maar voor een heel leven. Een goed doordacht ontwerp en uitvoeringsplan zijn dus essentieel. Hoe pak je de bouw of uitbreiding van je industrieel pand aan? Jeroen Latruwe, Sales Manager bij Valcke Prefab Beton, helpt je op weg met een karrenvracht nuttige tips.

Jeroen Latruwe - Valcke Prefab Beton

1. Denk toekomstgericht 

“Bij de bouw- of uitbreidingsplannen van je bedrijf, is het erg belangrijk te weten waar je op lange termijn naartoe wil. Een flexibel ontwerp dat jaren later uitbreiding mogelijk maakt zonder al te grote aanpassingen en oplopende kosten, is een cruciale vereiste.

In functie van latere uitbreidingen is het dan ook een uitstekend idee om in zwaardere funderingen te investeren. Als je op termijn nog een extra verdieping op het bestaande gebouw wil voorzien, of zonnepanelen op het dak wil laten installeren, is het van primordiaal belang dat de fundering dat aankan. Het komt er dus op aan om, vertrekkend van het architecturaal plan, structureel de nodige voorzorgen te nemen. Het overwegen van zaken zoals uitbreidbare ruimtes en bevestigingspunten voor latere uitbreidingen, is een absolute aanrader. Probeer elke vierkante centimeter maximaal te benutten.” 

2. Werk samen met betrouwbare partners 

“We merken in sommige gevallen nog steeds op dat finale beslissingen alleen op basis van de prijs worden genomen. Volgens een aloude wijsheid duurt de ergernis over de slechte kwaliteit voort als de vreugde over de lage prijs al lang vergeten is. Daarom raden wij aan om in zee te gaan met een betrouwbare bouwpartner, die naast een correcte marktconforme prijs ook zorgt voor een totale ontzorging gedurende het hele bouwproject. Op die manier kun je je als zaakvoerder voor de volle 100% focussen op je eigen bedrijfsactiviteit en op het einde van de rit genieten van je nieuwe bedrijfsgebouw.” 

3. Investeer in een aantrekkelijke werkomgeving 

“Naast de noodzakelijke functionaliteit van je bedrijfsgebouw, verdient de laatste jaren ook een aantrekkelijke werkomgeving meer en meer aandacht. Je bedrijfsgebouw is het visitekaartje bij uitstek voor je bestaande en potentiële klanten, maar ook voor je huidige of nieuwe medewerkers. Een attractief ontwerp is dan ook onontbeerlijk. Bouwen in beton zorgt sowieso voor een aangenamere werkplek. Door zijn massa beschikt beton over een thermische en akoestische inertie. Dat zorgt ervoor dat je ’s zomers de warmte vlotter buiten houdt. Hetzelfde geldt in de winter voor de koude.”

Ontdek hier meer tips.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie