Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Overname van BOFISC versterkt marktpositie van Titeca in accountancywereld gevoelig

Overname van BOFISC versterkt marktpositie van Titeca in accountancywereld gevoelig

  • 06/09/2024

“Een betere match is moeilijk te vinden”

Sinds 1 juli gaan BOFISC en Titeca samen de markt tegemoet onder de naam Titeca pro accountants & experts. Beide stevig uit de kluiten gewassen kantoren kenden elkaar al langer en zien in een integratie de beste manier om verder te groeien. Dat heeft ook voor het kantorennetwerk positieve gevolgen. Jurka Vanthournout (CEO Titeca), Dieter Debo (COO Titeca) en Brecht Vanderper (bestuurder BOFISC) zijn verheugd dat iedereen aan boord blijft.

Frank Soenen, Bram Cornelis, Xavier Pattyn, Jurka Vanthournout, Emmanuel Titeca, Brecht Vanderper, Jelle Vandewalle, Günther Mullier

Ergens stond het in de sterren geschreven dat Titeca en BOFISC ooit de krachten zouden bundelen. “Emmanuel Titeca en ik komen elkaar regelmatig tegen in de privésfeer en hadden ook op professionele meetings geregeld contact”, verduidelijkt Brecht Vanderper. “In het verleden was het idee van een samenwerking wel al eens aan bod gekomen, tot we ons een tijdje geleden echt ernstig over die mogelijkheid hebben gebogen.” 

“Tijdens die gesprekken werd al snel duidelijk dat het DNA van beide ondernemingen heel veel raakvlakken vertoont”, vult Dieter Debo aan. “Zo delen we bijvoorbeeld dezelfde visie over de omgang met klanten en medewerkers. Beide ondernemingen koesteren de ambitie om klant én medewerker gedurende elke fase van hun ‘levenslus’ bij te staan. Zo bieden we onze mensen de kans om zich verder te ontwikkelen.” 

Jobplezier 

De vlakke organisatiestructuur draagt daartoe bij. “We vinden het essentieel om iedereen binnen onze organisatie te kennen en heel bereikbaar te zijn. Zowel bij BOFISC als Titeca bieden we mensen heel veel kansen om zelf impact te hebben. Een horizontale organisatie is ook erg wendbaar en daar plukken alle stakeholders de vruchten van”, gaat Jurka Vanthournout verder. “Daarnaast vinden we het plezier in onze job enorm belangrijk. Akkoord: de werkdruk is hoog, onder meer door een tekort aan de juiste profielen en door de continue druk van deadlines, maar toch zijn we allemaal overtuigd van de schoonheid van deze stiel.” 

De ‘overlap’ inzake lokale aanwezigheid zullen we opvangen door de kantoren van Titeca en BOFISC bij elkaar te laten aansluiten.

BOFISC telt 7 kantoren, Titeca heeft er 12. De overname gaat dan ook gepaard met een stevig integratieplan. “De filialen van BOFISC bevinden zich in Roeselare, Ardooie, Brugge, Kortrijk, Ieper, Torhout en Tielt”, vervolgt Jurka. “Titeca was in Tielt nog niet aanwezig; het is mooi meegenomen dat we in de Europastad nu wel die lokale verankering zullen hebben. De ‘overlap’ inzake lokale aanwezigheid zullen we opvangen door de kantoren van Titeca en BOFISC bij elkaar te laten aansluiten. Indien mogelijk, doen we dat in de bestaande panden. Op sommige plaatsen is er evenwel nood aan een andere locatie.” 

“Belangrijk is hier dat de vaste contactpersoon voor de klant steeds behouden blijft, ongeacht de locatie. Zo blijft de continuïteit voor ons cliënteel gewaarborgd”, benadrukt Dieter Debo nog. Brecht Vanderper deelt Titeca’s visie over de toekomstige rol van een accountancykantoor. “De tijd is voorbij dat onze job hoofdzakelijk uit het inboeken van de facturen bestond. Krachtige software, eventueel al ondersteund door artificiële intelligentie, is de motor achter de digitalisering van onze sector en laat ons nog meer toe om als een ondernemerscoach te fungeren, gedurende elke stap die een zelfstandige met zijn of haar bedrijf zet. Meer dan ooit profileren we ons als een ‘compagnon de route’ die minstens 2 keer per jaar ook fysiek met iedere klant samenzit. Digitalisering is één, maar het verstrekken van professioneel advies gebeurt best door elkaar te zien. Daar zullen we hard op blijven inzetten.” (BVC - Eigen foto) 

www.titeca.be

450 medewerkers 

De overname van BOFISC is voor Titeca de omvangrijkste uit hun geschiedenis. “Wij hebben 350 medewerkers, bij BOFISC zijn dat er 100. We zijn heel tevreden dat iedereen aan boord blijft en dat Brecht Vanderper, Günther Mullier en Jelle Vandewalle ons vennotenteam versterken. Jelle zal nauw met mij samenwerken vanuit het directieteam, terwijl Brecht medebestuurslid wordt. Frank Soenen, Xavier Pattyn, Mireille Ghekiere, Koen de Taeye en Barbara Vannieuwenborgh zullen als businesspartners een essentiële rol blijven vertolken”, aldus Jurka.

Jurka Vanthournout

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie