Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

De Estafette: Peter Vandekerckhove

  • 06/09/2024

Peter Vandekerckhove is zaakvoerder van Metaalbouw Vandekerckhove.

De Estafette: Peter Vandekerckhove

Hoe zou je jouw managementstijl omschrijven? 

“Het is voor mij belangrijk om een team te creëren dat samen een opdracht tot een goed einde kan brengen tot voldoening van onze klanten. Werken als een ‘teamplayer’, constructief, diplomatisch, ethisch en toegankelijk, zijn termen die daarbij voor mij doorslaggevend zijn.” 

Naar wie kijk je op en waarom? 

“Ondernemende mensen die vanuit hun verantwoordelijkheidszin, kunde, inzet en passie iets realiseren, draag ik een warm hart toe. Zij zorgen ervoor dat we als maatschappij kunnen blijven groeien. Zo heb ik het ook van thuis uit meegekregen.” 

Waaruit haal je voldoening naast je werk? 

“Na een drukke werkweek kan ik intens genieten van even tot rust te komen met mijn gezin. Eenvoudige dingen, zoals prikkels van de primaire zintuigen, geven mij nog het meeste voldoening. Die ervaar ik veelvuldig tijdens een ritje met de fiets: een mooi uitzicht, de geluiden en geuren van de natuur, de rust… heerlijk.” 

Welk boek is een must-read voor ondernemers? 

“De onbevreesde organisatie’ van Amy C. Edmondson. Het boek draait rond het begrip psychologische veiligheid binnen organisaties en teams. Het toont aan dat een bedrijf tot werkelijke vooruitgang komt als medewerkers zich vrij voelen om hun plannen en ideeën te bespreken en ook hun bedenkingen durven uiten.”

Aan wie wil je de estafettestok doorgeven en waarom? 

“Graag geef ik de fakkel door aan een dynamische jonge ondernemer: Harald Van Geluwe van Anaf Doors in Oeselgem.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie