Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Bruno De Saegher nieuwe CEO van Antwerp Airport en Ostend-Bruges Airport

Bruno De Saegher nieuwe CEO van Antwerp Airport en Ostend-Bruges Airport

  • 06/09/2024

Bruno De Saegher is sinds 1 september de nieuwe CEO van Antwerp Airport en Ostend-Bruges Airport. De Saegher volgt Eric Dumas op, die sinds eind 2020 aan het roer stond van de Luchthavenexploitatiemaatschappijen (LEM) van beide luchthavens.

Bruno De Saegher nieuwe CEO van Antwerp Airport en Ostend-Bruges Airport

De Saegher brengt jarenlange ervaring met zich mee, onder andere door zijn rol als voorzitter van de Luchthavenontwikkelingsmaatschappij Vlaanderen (LOM Vlaanderen) sinds 2015. In die functie heeft hij uitgebreide kennis opgebouwd over beide luchthavens en hun operaties. Zijn benoeming komt op een strategisch moment, vlak na de toekenning van de nieuwe omgevingsvergunning voor Antwerp Airport en de vergevorderde fase van de aanvraag voor Ostend-Bruges Airport. De nieuwe CEO heeft meteen perspectief om de nieuwe Omgevingsvergunning uit te voeren en te bouwen aan de verdere toekomst van beide luchthavens. 

Met De Saegher kiest EGIS – het Franse bedrijf dat de luchthavens via de LEM’s uitbaat – opnieuw voor een Nederlandstalige CEO met diepgaande dossierkennis en een goed begrip van de sociaaleconomische situatie en maatschappelijke gevoeligheden rondom de luchthavens. 

“Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s en alle betrokken partijen te werken aan de verdere ontwikkeling van Antwerp Airport en Ostend-Bruges Airport. Beide luchthavens hebben veel potentieel en zijn essentieel voor de ondersteuning van de economie. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de luchthavens op een duurzaam verantwoorde manier kunnen ontwikkelen”, zegt Bruno De Saegher over zijn nieuwe rol.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie