Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Bedrijvencentrum Wevelgem viert 40ste verjaardag als Takeoff Business Hub

Bedrijvencentrum Wevelgem viert 40ste verjaardag als Takeoff Business Hub

  • 06/09/2024

“Klankbord en community belangrijker dan verhuren”

Als bedrijvencentra de voorbije decennia in Vlaanderen goed ingeburgerd zijn geraakt, is dat onder meer te danken aan de pioniersfunctie die Bedrijvencentrum regio Kortrijk vanaf 1984 heeft vervuld. 40 jaar later is de onlangs tot Takeoff omgedoopte businesshub nog altijd een gevestigde waarde voor starters en scale-ups, die er de ideale omgeving vinden om zich verder te ontwikkelen. Directeur Carl Sabbe blikt terug en vooruit.

Bedrijvencentrum Wevelgem viert 40ste verjaardag als Takeoff Business Hub

De Vlamingstraat 4 in Wevelgem is vandaag de thuis van 43 ondernemingen, die er een kantoor, flexplek en/of opslagruimte huren. “Hoewel een aantal van de aandeelhouders commerciële bedrijven zijn, is winstbejag nooit de ambitie van het bedrijvencentrum geweest. De visie was altijd om ondernemerschap te stimuleren en bedrijven te helpen bij hun start- en groeitrajecten.” Dat doet Takeoff niet alleen door vierkante meters ter beschikking te stellen. “We ondersteunen onze huurders op diverse manieren. Zo is er een algemeen secretariaat, dat bezoekers en pakjes ontvangt en administratieve klusjes uitvoert. Minstens één keer per maand organiseren we een ontbijtsessie rond een actueel thema dat voor al onze huurders relevant is. We beschikken hier ook over vergaderfaciliteiten. Die ruimtes zijn eveneens voor derden beschikbaar.” 

Goede huisvader 

Daarnaast is Carl Sabbe als directeur altijd aanwezig om vanuit zijn ervaring als ondernemer als klankbord te fungeren. “Samen met mijn vennoot Rik Vandemoortele ben ik in dit centrum 33 jaar geleden gestart met het IT-bedrijf Savaco. In 1995 zijn we wegens de groei uitgeweken naar een andere locatie in de regio, maar ik heb het bedrijvencentrum altijd een warm hart toegedragen, net zoals zovele anderen. Nu ik operationeel minder bij Savaco betrokken ben, is het fijn om als directeur van Takeoff de cirkel te kunnen rondmaken en de hier aanwezige bedrijven te kunnen helpen met gericht advies. Daarvoor stel ik ook graag mijn netwerk ter beschikking. Let wel: we doen dat vooral als ‘goede huisvader’ en komen daarmee zeker niet in het vaarwater van consultancybureaus terecht.” 

Gedurende die 480 maanden hebben we gemiddeld één nieuw bedrijf per maand mogen verwelkomen.

Carl Sabbe

Door de jaren heen hebben liefst 475 ondernemingen hun maatschappelijke zetel in het bedrijvencentrum gehad. “Een recente, toevallige berekening leert dat we dit jaar 480 maanden bezig zijn, wat dus circa één nieuw bedrijf per maand betekent. Dat bewijst dat er hier altijd een gezond en logisch verloop is geweest: ondernemingen mogen hier zo lang blijven als ze willen, maar ergens doet het ons ook plezier als ze hun vleugels uitslaan, want dat illustreert hun groeimarge.” 

Sowieso zal Takeoff ook in de toekomst in de modernisering van de accommodatie investeren. “Zo hebben we een tijdje geleden zonnepanelen laten installeren, om op vrij korte termijn laadinfrastructuur te voorzien. Die is er nu al in beperkte mate. Ook de upgrade van ons elektriciteitsnetwerk met een hoogspanningscabine is cruciaal om op moderne mobiliteitsbehoeften in te spelen.” (BVC - Foto Kurt) 

www.takeoffbusinesshub.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie