Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Ondernemers 12 - nieuws over VLIZ, SDM Corporate Finance Group en BlueBridge, Jong Voka en Renson

Ondernemers 12 - nieuws over VLIZ, SDM Corporate Finance Group en BlueBridge, Jong Voka en Renson

  • 14/06/2024

VLIZ versterkt innovatieve wetenschapshaven Oostende 

Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) heeft in Oostende nieuwe infrastructuur en 2 bijkomende onderzoekvaartuigen ingehuldigd. De werkboot Abbé Mann voor 7 opvarenden is uitgerust met stabilisatoren die de golfslag voor de helft reduceren, een groot voordeel op de woelige Noordzee. De tweede aanwinst is een wereldprimeur: robotvaartuig USV Gobelijn wordt vanop afstand bestuurd en kan 20 dagen of 2.000 kilometer op zee blijven. Het heeft een beperkte ecologische voetafdruk en vergt een minimale inzet van personeel. “Onderzoek en productie van gerobotiseerde vaartuigen is een Britse specialiteit. Door de Europese uitstap van het VK vielen echter een aantal mogelijkheden weg. Daarom kenden we aan dit project 3 miljoen euro uit de Brexit Adjustment Reserve toe”, zegt administrateurgeneraal Mark Andries van het Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemen. Daarnaast werd aan de Abbé Mann 600.000 euro Vlaamse steun toegekend. Met de nieuwe aanwinsten versterkt het VLIZ zijn wereldwijde positie als pionier van blauwe innovatie.

VLIZ

SDM Corporate Finance Group en BlueBridge. werken samen in West-Vlaanderen 

Fusie- en overnamespecialisten SDM Corporate Finance Group uit Antwerpen en BlueBridge. uit Oostkamp hebben een strategische samenwerking in de provincie West-Vlaanderen aangekondigd. SDM is het grootste onafhankelijke kantoor in Vlaanderen. BlueBridge. werd in 2020 opgericht door Jens Vanden Bussche, ondersteund door Dirk Vanden Bussche, en kende sindsdien een sterke groei. “Onze ambitie voor deze samenwerking is duidelijk: we willen samen de marktleider worden in West-Vlaanderen, door onze klanten een unieke dienstverlening te geven met een team met een ongeëvenaarde expertise”, klinkt het.


Jong Voka gaat weer on tour! 

Op 22 augustus trekt Jong Voka West-Vlaanderen opnieuw ‘On Tour’, dit keer naar Zeebrugge en Oostende. We bezoeken Gardec (specialist in scheepsherstelling en offshore constructies), Noordzee Drones (het grootste professionele opleidingscentrum voor dronepiloten in België) en North Sea Aviation Center (business en general aviation terminal op de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge). CEO Erik Vermeersch neemt ons in een keynote graag mee in het mooie groeiverhaal dat NSAC de afgelopen jaren kende. Afsluiten doen we met een netwerkreceptie. Meer info en inschrijven: stijn.vanlerberghe@voka.be


650 

Renson geeft 650 kilogram doekafval, dat ontstaat bij de productie van screens, een nieuw leven. In ’t Veer in Menen worden er exclusieve Renson-totebags van gemaakt. Het nieuwe gadget is duurzaam en innovatief, en sluit dus goed aan bij de bedrijfswaarden.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie