Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Ward Kerkhofs is nieuwe voorzitter van Jong Voka Limburg

Ward Kerkhofs is nieuwe voorzitter van Jong Voka Limburg

  • 27/08/2024

Met Ward Kerkhofs heeft Jong Voka Limburg sinds juni een nieuwe ambitieuze voorzitter. Als derde generatie in het sterk groeiende familiebedrijf APK Group wil Ward jong ondernemerschap in onze provincie verder versterken. Bij Jong Voka neemt hij het roer over van Tineke Kempeneers.

Ward Kerkhofs 

● Leeftijd: 28 jaar
● Aantal jaren in het bedrijf: 4 
● Levensmotto? 
“Elke uitdaging biedt nieuwe kansen.”

 

Infrastructuur-aannemer APK Group is een multidisciplinaire groep met 2.500 medewerkers in België, Nederland, Duitsland en Luxemburg. Ward kwam in 2020 mee aan boord van de familiale onderneming met hoofdzetel in Pelt. “De eerste jaren volgde ik een circulatietraject om alle onderdelen van ons bedrijf goed te leren kennen. Vandaag ben ik verantwoordelijk voor de bedrijfstak Sleufloze Technieken.”

Permanente groei
APK Group groeit elk jaar gemiddeld met zo’n 20%. Ook Ward zelf wil groeien, maar dan in kennis en kunde. “Na het studeren begint het levenslang leren. Ook op persoonlijk vlak wil ik me verder blijven ontwikkelen. Leren luisteren en de juiste boodschap goed kunnen overbrengen zijn voor mij belangrijke aspecten van het ondernemerschap.”

De keuze om aan te sluiten bij het netwerk van Jong Voka past voor Ward helemaal in dat persoonlijke groeitraject. “Kennisdeling en ervaringsuitwisseling staan centraal in het netwerk. Mijn eerste contact met de werking was heel aangenaam, waardoor ik enthousiast ben blijven deelnemen aan de activiteiten. Ook de timing was perfect: ik kon mijn eerste werkervaring combineren met een eerste netwerkervaring.”

Sterk netwerk
Bijna vanzelf kwam Ward enige tijd later ook in het bestuur van Jong Voka terecht. “Dat heb ik zo’n drie jaar gedaan. Die ervaring neem ik mee als voorzitter. Ik weet nu waar de gevoeligheden en geplogenheden liggen. Al wil ik benadrukken dat het niet om mij als voorzitter draait. De hele bestuursploeg is belangrijk. We zijn één groep die er samen voor gaat, in het belang van het hele netwerk.”

Als voorzitter zetelt Ward wel mee in het bestuur van Voka zelf. “Dat is uiteraard een enorme kans. Ik hou mee de vinger aan de pols van wat er leeft rond ondernemerschap in Limburg én vertegenwoordig de stem van jonge ondernemers. Met meer dan 400 leden is Jong Voka momenteel het grootste netwerk van jonge ondernemers in Limburg. Dat willen we behouden en versterken. En dus zullen we hen ook in de toekomst blijven samenbrengen, informeren over de thema’s waar zij wakker van liggen én hun belangen verdedigen.”

Nieuwe bestuurders gezocht
Ambitieuze jonge ondernemers die mee hun schouders willen zetten onder de werking van Jong Voka Limburg zijn meer dan welkom, geeft Ward aan. “We willen verder inzetten op wat ondernemers écht nodig hebben. Via een open call zoeken we dit najaar nieuwe bestuurders om onze ploeg te versterken. Wie zich aangesproken voelt, kan steeds contact opnemen. Met de drive van andere jonge ondernemers erbij kunnen we onze horizon verbreden en blinde vlekken vermijden. Zo kunnen we groeien als ondernemers én als netwerk. De huidige macro-economische uitdagingen zijn enorm. Ik kan het belang van een goed netwerk daarbij niet genoeg benadrukken.” 

Contactpersoon

Laurens Kuijpers

Coördinator Jong Voka Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie