Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Voka West-Vlaanderen lanceert regiodeals

Voka West-Vlaanderen lanceert regiodeals

  • 13/09/2024

Vanuit de wetenschap dat er door krachten te bundelen veel meer bereikt kan worden dan door individuele initiatieven, lanceert Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen zijn regiodeals op exact één maand verwijderd van de lokale verkiezingen. De ondernemersorganisatie roept op om per referentieregio een regiodeal te sluiten waarbij lokale besturen, ondernemers, sociale partners en andere stakeholders aan tafel gaan zitten om zulke hefboomprojecten samen tot een goed einde te brengen, door alle bestuurslagen heen.

Zowel voor lokale besturen als voor ondernemingen is 2024 een sleuteljaar. Het beleid dat in de volgende legislatuur wordt gevoerd, ook op lokaal niveau zal bepalend zijn voor onze welvaart en welzijn. 

“In bepaalde strategische dossiers staan we als regio veel sterker dan elke stad of gemeente apart en kunnen we hefbomen creëren voor de hele regio door de krachten te bundelen over fysieke en partij- of organisatiegrenzen heen”, verklaart Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen. 

De regiodeals zetten telkens in op vier strategische hefbomen voor onze ondernemingen, die we per regio uitgebreid toelichten:

  1. Maak werk van een vlotte mobiliteit en investeer in multimodale ontsluiting 
  2. Versterk de arbeidsmarkt en ga de braindrain tegen 
  3. Geef ruimte om te ondernemen en ondersteun ondernemerschap 
  4. Promoot de regio als een regio waar het goed is om te ondernemen, te werken, te wonen en te leven 

Via de links hieronder kunt u onze regiodeals per regio terugvinden: 

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag