Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Voka vzw gelauwerd om inspanningen op het vlak van duurzaamheid

Voka vzw gelauwerd om inspanningen op het vlak van duurzaamheid

  • 20/06/2024

Onder meer projecten rond duurzame catering, inzetten op beweging en start-ups sterker betrekken vielen in de smaak.

Met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) spoort Voka niet alleen andere organisaties maar ook zichzelf aan om duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen nog sterker te integreren in het bedrijfs-DNA. 

Hoe? Via op maat gemaakte actieplannen met de zeventien Sustainable Development Goals (SDG's) van de VN als richtsnoer. Die SDG's gaan breed, van goede gezondheid en welzijn tot verantwoord consumeren.

Op het einde van het actiejaar evalueert een team van onafhankelijke deskundigen de gerealiseerde acties en ontvang je bij een positieve beoordeling het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. 

Vruchtbaar VCDO-jaar

Naast andere deelnemende bedrijven mag ook Voka vzw terugkijken op een vruchtbaar VCDO-jaar, dat een positieve eindevaluatie kreeg van de evaluatiecommissie. Dat werd gisteren feestelijk gevierd met de uitreiking van de certificaten bij Voka Vlaams-Brabant.

Onder meer projecten zoals Voka Beweegt (om medewerkers meer aan het bewegen te krijgen), start-ups sterker betrekken in het netwerk en duurzame catering zijn enkele voorbeelden van de initiatieven die goed werden onthaald.

Motivatie om verder te doen

De positieve erkenning is een pluim voor alle medewerkers van Voka vzw, een erkenning van hun voortdurende inspanningen om duurzaamheid centraal te stellen in hun bedrijfsactiviteiten én vooral ook een motivatie om het komende jaar verder te bouwen op dit succes.
 

imu - vzw - Altez