Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Uitstel FLA moet leiden tot definitieve afschaffing

Uitstel FLA moet leiden tot definitieve afschaffing

  • 23/10/2024

"Voka is verheugd dat vandaag in de commissie sociale zaken van de Kamer een meerderheid is gevonden voor het wetsvoorstel van Kamerlid Axel Ronse om de invoering van de Federal Learning Account (FLA) uit te stellen tot april 2025. Voka heeft zich steeds verzet tegen de invoering van de FLA en drong samen met alle werkgeversorganisaties al langer aan op de afschaffing van deze maatregel die ondernemingen alleen maar opzadelt met onnodige administratieve lasten", zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

De deadline van eind november kwam met rasse schreden dichterbij. Tegen 30 november zouden alle ondernemingen immers administratieve informatie, opleidingsrechten en gevolgde opleidingen van hun werknemers moeten registreren in de FLA, een nieuwe online tool van de federale overheid.

Voka zag nooit meerwaarde in de FLA die opleiding vernauwt tot afvinken van uren en dagen wat gepaard gaat met administratieve overlast. In afwachting op de definitieve afschaffing van de FLA zorgt het parlement nu voor een uitstel tot april 2025. Tegen dan moet de volgende regering erin slagen de FLA als onzalige herinnering naar de geschiedenisboeken te doen verdwijnen.

Contactpersoon

Eric Laureys

Woordvoerder

imu - vzw - bebat
imu - vzw - brussels airport
imu -vzw - groep maatwerk