Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Tientallen bedrijven geven unieke inkijk op Voka Openbedrijvendag

Tientallen bedrijven geven unieke inkijk op Voka Openbedrijvendag

  • 06/09/2024

Over exact één maand, op zondag 6 oktober, geven tientallen ondernemingen een unieke blik achter de schermen tijdens de Voka Openbedrijvendag. In heel Vlaanderen gaat het om meer dan 250 ondernemingen die fysiek of virtueel de deuren openzetten voor het grote publiek. Ook Voka – KvK Limburg wil niet achterblijven en gooit de poorten van het Huis van de Limburgse Ondernemer wagenwijd open. “Bezoekers zullen bij ons op een interactieve en aangename manier kennismaken met onze uitgebreide dienstverlening, en dat allemaal in ons gloednieuw gebouw aan de Gouverneur Roppesingel in Hasselt”, vertelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

Al voor de 34ste keer verwelkomen bedrijven in heel Vlaanderen honderdduizenden bezoekers voor de Voka Openbedrijvendag, traditiegetrouw op de eerste zondag van oktober. Op deze manier zorgen onze ondernemers voor een unieke inkijk in hun onderneming en tonen ze aan het grote publiek hoe ze voor economische groei zorgen in Vlaanderen en Limburg.

“Als bezoeker is dit een uitgelezen kans om te ontdekken hoe je favoriete producten gemaakt worden, hoe bedrijven tewerk gaan, waar familie en vrienden werken”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. “Voor onze ondernemingen is het dan weer dé gelegenheid om hun bedrijf in de kijker te plaatsen, om trots te tonen wat er dag in dag uit achter de muren van het bedrijf gebeurt en uit te pakken met nieuwe gebouwen, producten, collega's en zo veel meer.”

In Limburg zetten tientallen ondernemingen hun deuren fysiek of virtueel open voor het grote publiek. Zo zullen onder meer de ontwikkelde terreinen van de Ford-site in Genk – het zogenaamde Logistics Valley Flanders – worden opengesteld voor het grote publiek, en zullen bezoekers kennismaken met de historiek, de grootte van het terrein en de toekomstplanen in het belang van onze Limburgse economie.

Huis van de Limburgse Ondernemer

Onder de vele ondernemingen die hun deuren openzetten op zondag 6 oktober prijkt ook de naam van… Voka – KvK Limburg. Zo wordt het vernieuwde ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’ aan de Gouverneur Roppesingel in Hasselt opengesteld voor het grote publiek.

“Na 30 jaar hebben we een historische en duurzame renovatie afgerond van ons gebouw. Op deze manier kunnen we onze meer dan 3.300 leden-ondernemingen een nog betere dienstverlening aanbieden dan dat ze vandaag al van ons gewoon zijn. Het is deze dienstverlening die we samen met onze geschiedenis op een interactieve manier willen kenbaar maken aan onze bezoekers. Daarnaast geven we jong en oud de mogelijkheid om onze netwerken zelf te ervaren en te beleven, krijgen ze een gratis snack van de winnaar van onze 30ste Ondernemersprijs Herman Dessers én geven we ze de mogelijkheid om op de foto te gaan met de grootste ondernemers ter wereld. Kortom, een goed gevuld programma voor iedereen die wil weten hoe wij ondernemers in Limburg helpen groeien en bloeien”, aldus Johann Leten.

Het Huis van de Limburgse Ondernemer bezoeken kan op zondag 6 oktober tussen 10u en 16u. De eerste bezoekers krijgen een mooi geschenk aangeboden.

Meer info: https://www.openbedrijvendag.be/bedrijven/voka-kamer-van-koophandel-lim…

Contactpersoon

Dario D'Arpino

Woordvoerder