Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • “Plato geeft me volop energie en inspiratie”

“Plato geeft me volop energie en inspiratie”

  • 27/08/2024

Maak kennis met Ben Vandersanden, ondernemer in hart en nieren en geboren netwerker. Met zijn succesvolle webshop aluvensterbanken.be is hij een vertrouwde partner voor aannemers. Drie jaar geleden stapte hij in het Plato-traject Bruno-Fundi. Ben is zo enthousiast over dit begeleidingstraject, dat hij dit jaar ook start met Plato Go International. Want het buitenland lonkt…

 

Wie Ben Vandersanden voor de eerste maal ontmoet, maakt kennis met een gedreven en extraverte persoonlijkheid. Én met een zeer gevarieerd studie- en werkparcours. “Na mijn studies hotelmanagement in Maastricht startte ik in 2010 als zelfstandig verkoper van isolatiematerialen voor de bouw. Tegelijk schoolde ik me voortdurend bij, waarbij ik een postgraduaat energiedeskundige behaalde en een opleiding tot isolatie- en ventilatiedeskundige en een opleiding projectontwikkeling volgde. Met die technische bagage op zak startte ik mijn eerste bedrijf Geveltec op, met het isoleren van buitengevels als kernactiviteit.”

KISS
Onder de naam KISS bv – Keep It Smart and Simple – begon Ben enkele jaren geleden aan een nieuw hoofdstuk in zijn ondernemerscarrière. “Begin 2020 lanceerde ik de webshop aluvensterbanken.be. Het doel? Op een snelle en laagdrempelige manier professionele en particuliere klanten bedienen met een hoogstaand en betaalbaar assortiment van aluminium vensterbanken.”

Die aanpak slaat aan, bij Belgische én Nederlandse klanten. Dit succes doet Ben alsmaar meer dromen van internationaal zakendoen. “Begin dit jaar heb ik voor KISS een nieuwe marketingstrategie laten uitschrijven. Momenteel stomen we onze website klaar om onze producten en diensten binnen Europa te commercialiseren. Die internationale focus vergt echter specifieke aandachtspunten en vaardigheden. En daar komen trajecten als Plato Bruno-Fundi – onder leiding van Angelo Bruno en Thijs Brans – en Plato Go International zeer goed van pas.”

Inspirerende sessies
Tijdens deze trajecten spijkert Ben niet alleen zijn inhoudelijke kennis bij, maar ontmoet hij ook gelijkgestemde collega-ondernemers die vaak met dezelfde zakelijke vraagstukken worstelen. “Deze platformen zijn ideaal om mijn netwerk te vergroten, wat voor een ondernemer essentieel is om te blijven groeien”, geeft Ben aan. “Of het nu gaat om juridische, financiële, marketing- of salesvraagstukken, na onze maandelijkse sessies keer ik telkens met waardevolle tips terug naar kantoor. Bovendien inspireren deze netwerkcontacten mij om als ondernemer nog een tandje bij te steken.”

Sparringpartners
Hoe zou Ben de Plato-trajecten in drie trefwoorden omschrijven? “Ik denk spontaan aan leerrijk, vriendschappelijk en een uitgelezen kans om te netwerken. Via experten krijgen we een brede waaier van boeiende topics aangereikt, die we later op eigen houtje kunnen uitdiepen. Ook de bedrijfsbezoeken zijn enorm interessant. Daarnaast hou ik van de informele en vriendschappelijke sfeer onder de deelnemers: het is fijn om in alle vertrouwen en discretie ideeën en problemen uit te wisselen met sparringpartners van gelijk niveau.” 

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie