Esther Beullens runt in Kasterlee een patisseriewinkel met alles wat zoet en lekker is. Na zes jaar Hotelschool in Geel en een opleiding tot patissier in Hasselt besloot ze haar droom te realiseren: een eigen zaak beginnen. Die droom is nu werkelijkheid…
Hoe begon jouw ondernemersavontuur?
“Het ondernemerschap zit al van kinds af aan in mij”, vertelt Esther. “Ik heb altijd gezegd dat ik zelfstandig wilde worden. Op mijn negentiende ben ik die droom gaan waarmaken. Hoe jonger je start, hoe meer tijd je hebt om te groeien en ervaring op te bouwen. Eigenlijk is dit een kinderdroom die uitkomt.”
Was er ooit twijfel over de sprong?
“Nee, ik heb nooit getwijfeld. Ik ben iemand die vooruit wil in het leven, die wil groeien, die mooie dingen wil doen en kansen wil grijpen. Het was mijn droom om ondernemer te worden. Je kunt mooie dingen doen, krijgt mooie kansen, en je kunt blijven groeien. Het was een bewuste keuze en ik was van in het begin vastberaden.”
Hoe ben je op het idee gekomen?
“Mijn passie voor bakken is er altijd geweest. Als kind was ik al bezig met pannenkoeken en cakejes. Later ben ik me ook gaan bijscholen in de verfijnde patisserie omdat er vraag naar is. Het aantal bakkers neemt af, maar mensen blijven verlangen naar zoet. Met mijn winkel kan ik klanten blij maken.”
Waarom ben je gestart met Voka Bryo?
“Ik zocht een netwerk van gelijkgestemde mensen. Mensen die meemaken wat ik meemaak, die dezelfde stappen aan het zetten zijn. Ik wilde daar graag over kunnen praten. Ik wilde ook graag heel veel dingen bijleren. Het traject heeft me al heel goed geholpen. Zo leer je bijvoorbeeld ook over verzekeringen. Daar was ik zelf nog niet mee bezig geweest. Dankzij Bryo leer je daar dan wel bewuster naar kijken.”
Heb je tips voor mensen die twijfelen om de sprong te nemen?
“Als je het echt wilt, moet je ervoor gaan. Ondernemen vraagt 100 procent inzet, het is dag en nacht werken. Je moet er staan voor je zaak. Maar als je die toewijding hebt, biedt het je fantastische kansen. Het is hard werken, maar de voldoening is groot.”
Wat is de gekste opdracht die je al hebt gedaan?
“Verloren maandag! Mega-veel worstenbroodjes en appelbollen gemaakt! De mensen bleven maar komen … Het was echt een zotte dag, en de oven heeft niet stilgestaan. Er zijn honderden producten de deur uitgegaan. Maar het was heel fijn om te zien dat de mensen ervan genoten hebben.”
Wil je meer weten over hoe Bryo je kan ondersteunen in jouw ondernemersreis?

Kaat Roels
Medewerker Ondernemerschap
Full bio of Kaat Roels
