Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Milieu-vzw Dyrade veroorzaakt niet te overziene economische schade

Milieu-vzw Dyrade veroorzaakt niet te overziene economische schade

  • 25/07/2024

Milieuorganisatie Dryade lanceerde gisteren voor de Raad van State een beroepsprocedure tegen de plannen van de Vlaamse regering om de Ring rond Brussel uit te breiden. Voka – KvK Limburg en Voka – KvK Vlaams-Brabant vinden dat de visie van milieu-vzw Dyrade niet meer strookt met de werkzaamheden van de vzw.

“Milieu-vzw Dyrade is niet in staat om natuur en economie te verzoenen zoals vermeld in hun visie. Dyrade houdt zich te vaak bezig met te procederen tegen bedrijven over milieuvergunningen. We kunnen alleen maar vaststellen dat ze eenzijdige stappen nemen tegen projecten vanuit bedrijven en/of de overheid met economische impact. Niet alleen richtten ze hun pijlen op steenfabriek Nelissen, maar vertragen ze nu opnieuw een belangrijk project zoals de herinrichting van de ring rond Brussel door een beroep aan te tekenen bij de Raad van State. Dit zorgt voor enorme vertragingen op de doorlooptijd van vergunningen,” aldus Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg en Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Vlaams-Brabant.


De verbreding van de ring zal zorgen voor een betere doorstroom van het verkeer voor onze bedrijven. Bovendien zal de herinrichting zorgen voor minder files, verliestijden en het beperken van economische schade. Ook de leefbaarheid in de binnensteden zal er significant op verbeteren.

Contactpersonen

Jonas De Raeve

Directeur belangenbehartiging