Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Medewerker in de kijker: Joris Mensch, Sales & Technical Support bij Hegge

Medewerker in de kijker: Joris Mensch, Sales & Technical Support bij Hegge

  • 27/06/2024

Welkom bij ‘Spotlight’, waar we de schijnwerpers richten op de mensen die het kloppende hart vormen van Limburgse bedrijven. In deze rubriek gaan we in gesprek met de mensen achter de schermen, de medewerkers die dag in dag uit bijdragen aan het succes en de groei van hun organisatie. Deze maand: Cem Tekin van By-Cast en Joris Mensch van Hegge.

Joris Mensch

 

Waarom werk je graag bij Hegge?
Toen ik in 1998 startte, voelde ik me meteen thuis in dit familiebedrijf dat innovatie, een klantgerichte aanpak en warme familiale waarden centraal stelt. In mijn job als Sales & Technical Support kan ik me al meer dan een kwarteeuw uitleven in klantenbezoeken, het maken van offertes en technische bijstand. Die mix van commercieel en technisch advies houdt mijn takenpakket gevarieerd en boeiend. En natuurlijk is er ook de fantastische sfeer onder de collega’s.

Wat is jouw mooiste herinnering aan werken bij Hegge?
Uiteraard zijn er de vele teambuildingactiviteiten en personeelsfeesten die mooie herinneringen oproepen. Maar ik denk toch vooral nostalgisch terug aan mijn beginjaren, toen we met een klein team letterlijk dag en nacht werkten om onze klanten de allerbeste service te bieden. Ook vandaag werken we keihard, maar met een ploeg van zo’n 170 medewerkers is er meer nood aan sturing via interne procedures en regels. En dat is zeker nodig als je beseft hoe de markt en concurrentie geëvolueerd zijn…

Hoe houd je werk-privé in evenwicht?
Met een drukke job en een gezin is dat geen eenvoudige opdracht. Ik woon vlak bij het werk, waardoor mijn pendeltijd niet volstaat om even tot rust te komen. Het hoofd leeg maken lukt wel tijdens het sporten, waarbij ik twee- tot driemaal per week padel. Ik heb trouwens mee mijn schouders gezet onder een bedrijfscompetitie, zodat we samen met collega’s een balletje kunnen slaan.

Wat is jouw sterkste professionele eigenschap?
Collega’s omschrijven me als een manusje-van-alles en van alle markten thuis. Bovendien hou ik ervan om wat sfeer te maken bij groepsactiviteiten en – als er wat spanning in de lucht hangt – het ijs te breken met een ontspannen opmerking. In dergelijke gevallen komt mijn kwarteeuw professionele ervaring goed van pas.” (lacht) 

Marc Hegge, gedelegeerd bestuurder Hegge

Welke professionele kwaliteiten zoeken jullie?
Een goede medewerker is betrouwbaar en neemt verantwoordelijkheid, ook in moeilijke werkomstandigheden. We appreciëren probleemoplossend vermogen en zin voor initiatief. Wie proactief is, heeft bij ons een streepje voor. Een positieve mindset is de kers op de taart. Joris scoort hoog op deze kwaliteiten. Hij is een positief ingestelde collega die zijn job ter harte neemt en voor een vrolijke noot zorgt.

Hoe werft en behoudt Hegge talent?
We zetten hard in op vorming en opleiding, zodat medewerkers zowel hun persoonlijke vaardigheden als technische skills kunnen ontwikkelen. Daarnaast hechten we veel belang aan een positieve werksfeer, waarbij collega’s elkaar helpen en maximaal kennis delen.

Wat doet Hegge? 
Al sinds 1893 staat het familiebedrijf Hegge ondernemers bij voor metaalverwerking op maat, gevelbouw in de utiliteitsbouw en kwalitatieve aluminium spatschermen voor trucks en trailers. 

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?
imu - vzw - Altez
OV - Festival van Vlaanderen
Gent Jazz 2024
Proximus

Artikel uit publicatie