Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Medewerker in de kijker: Cem Tekin, Technical Sales Engineer bij By-Cast

Medewerker in de kijker: Cem Tekin, Technical Sales Engineer bij By-Cast

  • 27/06/2024

Welkom bij ‘Spotlight’, waar we de schijnwerpers richten op de mensen die het kloppende hart vormen van Limburgse bedrijven. In deze rubriek gaan we in gesprek met de mensen achter de schermen, de medewerkers die dag in dag uit bijdragen aan het succes en de groei van hun organisatie. Deze maand: Cem Tekin van By-Cast en Joris Mensch van Hegge.

Cem Tekin

 

Wat maakt jouw job uitdagend?
By-Cast bouwt hoogkwalitatieve gietijzeren en glazen luchtvoorverwarmers. Als een klant bij ons aanklopt voor het ontwerp, de constructie of het onderhoud ervan, is het als Technical Sales Engineer mijn taak om goed te luisteren naar de vragen en wensen. Op basis hiervan maken we dan een oplossing op maat. Dankzij mijn technische en sociale vaardigheden slaag ik erin om complexe info in mensentaal om te zetten. Bovendien sta ik tijdens het aftersalestraject altijd klaar voor technische assistentie en het nodige onderhoud.

Waarom ging je bij By-Cast aan de slag?
Ik werk er nu zo’n drie jaar. Ik hou van de informele en uitdagende werkomgeving in een warm familiebedrijf. Professioneel kan ik me door de mix van taken volop uitleven. Van het opstellen van offertes tot het opvolgen van aftersalestrajecten, en van R&D tot socialemedia­campagnes: aan variatie geen gebrek! Bovendien is de sfeer in ons team altijd top.

Wat is jouw sterkste professionele eigenschap?
Ik kan snel werken mét oog voor kwaliteit en een goede dienstverlening. En omdat ik over zowel technische als sociale skills beschik, kan ik me ook goed inleven in wat een klant precies wil.

Wat doe je om de balans tussen werk en privé goed te houden?
Naast intensief sporten – fitness, padel en wandelen – ben ik ook als vrijwilliger actief. Ik geef STEM-workshops voor de vzw Brede School Beringen van SAAMO Limburg. Daarnaast begeleid ik kinderen bij de Talenten Academie Limburg – TALim. Zo lever ik een waardevolle bijdrage aan de samenleving.

Wat is jouw mooiste herinnering aan werken bij By-Cast?
Ik kijk tevreden terug op de complexe klantencases die ik samen met mijn collega’s al afwerkte. Soms gebeurt het dat de voorbereiding veel tijd in beslag neemt en dus heel wat energie kost. Als een klantenofferte uiteindelijk toch een tevreden klant oplevert, zorgt dat voor heel wat voldoening in ons team!

 

Max Bijnens, Managing Director By-Cast

Waarom heb je Cem geselecteerd om in de schijnwerpers te staan?
Cem is nog een van de jongeren die echt begaan is met het bedrijf waar hij werkt. Hij neemt volop initiatief, is bezig met de toekomst, werkt samen met andere medewerkers, heeft een helikopterzicht – en dus een klare kijk op de zaken – én is multifunctioneel. Dit zijn stuk voor stuk belangrijke eigenschappen om het succes van By-Cast mee vorm te geven.

Welke drie professionele kwaliteiten moet volgens jou een goede medewerker bij By-Cast zeker hebben?
Ik denk vooreerst aan het durven opnemen van de eigen verantwoordelijkheid. Ook zelfstandig kunnen werken vind ik belangrijk. En wie in staat is om het eigen ego aan de kant te zetten – in functie van de onderneming – heeft in ons bedrijf een streepje voor.

Wat doet By-Cast? 
By-Cast uit Tessenderlo is uitgegroeid tot wereldwijde markt­leider in gietijzeren luchtvoorverwarmers. Deze gas-gas-warmtewisselaars worden voornamelijk gebruikt bij verbrandingsovens. Ze verhogen het rendement van de installatie aanzienlijk en benutten warmte die anders verloren gaat.

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?
OV - Festival van Vlaanderen
Gent Jazz 2024
Proximus
imu - vzw - Altez

Artikel uit publicatie