Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Manual.to is een van de 100 innovatieve bedrijven die doorgaan naar de Global Finals van de Entrepreneurship World Cup

Manual.to is een van de 100 innovatieve bedrijven die doorgaan naar de Global Finals van de Entrepreneurship World Cup

  • 17/10/2024

Manual.to, het opkomende softwareplatform voor werkplektraining, is geselecteerd als een van de top 100 bedrijven wereldwijd die mogen deelnemen aan de prestigieuze Global Finals van de Entrepreneurship World Cup (EWC). Met vertegenwoordiging uit meer dan 50 landen krijgt Manual.to nu de kans om tot $500.000 aan prijzengeld te winnen terwijl het de wereldwijde spotlight betreedt.

Manual.to, ook wel het ‘TikTok voor Training’ genoemd, heeft de manier waarop bedrijven kennis delen getransformeerd door het eenvoudig, snel en toegankelijk te maken voor werknemers om essentiële vaardigheden te leren. Het bedrijf, dat klanten op elk continent bedient, heeft als missie om werkplektraining efficiënt, intuïtief en schaalbaar te maken.

"Vanaf het begin hadden we het doel om een wereldspeler te worden, en het is geweldig om wereldwijd erkend te worden voor de impact die we maken in verschillende industrieën en regio's," zei Jorim Rademaker, oprichter en CEO van Manual.to. “Manual.to is dan ook een perfecte vlaggendrager voor al onze Vlaamse starters en groeiers. Nieuwe starters zijn de humuslaag van een gezonde en groeiende economie”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

De Entrepreneurship World Cup, georganiseerd door het Global Entrepreneurship Network en Monsha’at (de Saoedi-Arabische Algemene Autoriteit voor Kleine en Middelgrote Ondernemingen), is één van de grootste en meest diverse competities in zijn soort. Elk jaar strijden meer dan 100.000 ondernemers uit 200 landen om $1 miljoen aan prijzengeld, naast miljoenen in investeringen, diensten en wereldwijde exposure.

Vanaf het begin hadden we het doel om een wereldspeler te worden, en het is geweldig om wereldwijd erkend te worden voor de impact die we maken in verschillende industrieën en regio's.

Jorim Rademaker, oprichter en CEO van Manual.to

Na strenge nationale en regionale competities en bootcamps heeft Manual.to zijn plek verdiend in de EWC 100. Het bedrijf zal in de categorie groeifase strijden tegen andere innovators die de toekomst vormgeven. Naast de strijd om prijzengeld zullen bedrijven ook deelnemen in gespecialiseerde categorieën zoals duurzame omgevingen, toekomstige economieën, gezondheid en welzijn, en industrieel leiderschap.

“De EWC 100-bedrijven worden geleid door gedurfde oprichters en briljante teams met de ambitie om zinvolle verandering te leiden door innovatie en ondernemerschap,” zei Jonathan Ortmans, president van het Global Entrepreneurship Network. "Met de steun van GEN, Monsha’at en onze partners, zal de ervaring van de Entrepreneurship World Cup hen dichter bij hun doelen brengen."

Tijdens hun verblijf in Riyad zal Manual.to in contact komen met investeerders, de snelgroeiende Saoedische startup-ecosysteem verkennen en nieuwe groeimogelijkheden ontdekken in een van de meest dynamische markten ter wereld. Sinds de oprichting in 2019 heeft de EWC meer dan 430.000 inschrijvingen aangetrokken, met meer dan $4 miljoen aan prijzengeld en $266 miljoen aan extra ondersteuning en diensten die wereldwijd aan ondernemers zijn verstrekt.

Contactpersoon

Annelies Maes

Projectmanager Starten, Snelle groei & Financiering

imu - vzw - bebat
Banner belgian coast hotels oktober
imu -vzw - groep maatwerk
imu - vzw - brussels airport
Proximus