Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Gentse scale-up Optioryx haalt strategische investering binnen voor wereldwijde groei

Gentse scale-up Optioryx haalt strategische investering binnen voor wereldwijde groei

  • 04/09/2024

Optioryx, de scale-up en Voka Bryo alumni die in 2023 de titel "Supply Chain Start-Up van het Jaar" kreeg toegekend door Supply Chain Masters en PICS België, heeft succesvol financiering verkregen ter ondersteuning van hun ambitieuze plannen voor wereldwijde expansie. Network Venture Partners, een initiatief door en voor ondernemers, gesteund door een netwerk van ondernemende investeerders en family offices, heeft een minderheidsbelang genomen in dit snelgroeiende bedrijf. Financiële details zijn niet vrijgegeven.

Opgericht in 2022 en gesteund door imec.istart, heeft Optioryx zich gespecialiseerd in het optimaliseren van magazijn- en verzendprocessen via AI-gedreven microservices. Deze technologie, beschreven als een "AI-laag bovenop WMS & TMS (warehouse & transport management systems)," biedt significante voordelen, zoals:

  • Verhoogde pickingproductiviteit: Dankzij een uniek algoritme dat de loopafstand voor magazijnmedewerkers met 20% tot 45% vermindert. De tool biedt ook bruikbare inzichten in de magazijnorganisatie via heatmaps (Customer Case: Bleckmann).
  • Verbeterde laadefficiëntie: Een geavanceerd 3D-stapelalgoritme maakt het mogelijk efficiënter te stapelen in dozen en op palletten, en optimaliseert de laadplanning van vrachtwagens (Customer Case: Van Moer Logistics).
  • Mobiele SKU- en palletdimensionering: De baanbrekende mobiele app "Dimmy" biedt een modern alternatief voor traditionele dimensioneringstools.  Deze mobiele oplossing wordt momenteel wereldwijd uitgerold (Customer case: BME). 
     

Het Optioryx team

"Met onze op AI gebaseerde oplossingen introduceren we nieuwe standaarden in de logistiek en leveren we aanzienlijke meerwaarde aan onze klanten."

Bart Gadeyne, CEO & co-founder Optioryx

Bart Gadeyne, CEO en medeoprichter van Optioryx, legt uit: 'We hebben Optioryx opgericht om extra intelligentie toe te voegen aan WMSen en TMSen, waardoor we logistieke processen efficiënter en slimmer maken. Met onze op AI gebaseerde oplossingen introduceren we nieuwe standaarden in de logistiek en leveren we aanzienlijke meerwaarde aan onze klanten.


Dankzij de innovaties heeft Optioryx lof geoogst en belangrijke klanten aangetrokken zoals Van Moer Logistics, Bleckmann, en Stow International. Samenwerkingen met globale partners zoals Deloitte en Zetes versterken de implementatiemogelijkheden en zorgen voor schaalbaarheid. Optioryx is momenteel actief in 8 landen en bedient meer dan 30 klanten wereldwijd.

Strategische partner voor globale expansie

"We zijn enthousiast om Network Venture Partners te verwelkomen als een partner die niet alleen financieel, maar ook als medeoprichter met ons meedenkt en ons ondersteunt in deze spannende scale-up fase," zegt Bart Gadeyne. "Deze investering maakt verdere internationale groei mogelijk van ons AI-gestuurde technologieplatform, dat de kernactiviteiten van verladers, 3PL's en retailers ondersteunt."


Frederik De Witte, medeoprichter van Network Venture Partners, voegt toe: "Met Optioryx hebben we een partner met diepgaande AI-expertise en een bewezen track record in magazijn- en verzendoptimalisaties gevonden. We zijn erop gebrand om hun wereldwijde expansie te versnellen en de impact van hun baanbrekende oplossingen te vergroten."

Over Optioryx

Opgericht in 2022 door Gilles Vandewiele, Vic Degraeve en Bart Gadeyne, maakt Optioryx gebruik van AI-technologie om de logistieke sector te transformeren. Ons doel is de efficiëntie van verladers, 3PL's en retailers te verbeteren. Voor meer informatie: www.optioryx.com.

Over Network Venture Partners

Network Venture Partners is een initiatief voor en door ondernemers, gericht op het investeren in en actief bijdragen aan veelbelovende start-ups om hen te helpen groeien. Network Venture Partners combineert de praktische ervaring van oprichters van een succesvolle wereldwijde scale-up met de actieve ondersteuning van een netwerk van ondernemende investeerders en family offices. Meer informatie is beschikbaar op: www.networkventure.partners.

Bekijk zeker ook volgende opleidingen

Wil je meer weten over ons startersaanbod?

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Contactpersoon

Elise Van de Velde

Jong Ondernemen - Info & Advies