Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Future Leaders versterkt jonge ondernemers

Future Leaders versterkt jonge ondernemers

  • 27/08/2024

Het Voka-netwerk Future Leaders biedt een forum aan jonge managers, kaderleden en toekomstige bedrijfsleiders. Ze vinden er gelijkgestemden en kunnen er terecht met hun vragen. Door de focus op kennisverbreding en ervaringsuitwisseling is het netwerk een interactieve broedplaats waar ze samen groeien in ondernemerschap.

Roel Jorissen 

● Leeftijd: 34 jaar
● Aantal jaren in het bedrijf: 2
● Levensmotto? “Denk altijd drie stappen vooruit”

Roel Jorissen is Production Manager bij Puratos en stuurgroepslid van Future Leaders. Samen met drie collega-managers bepaalt hij de thema’s die tijdens de bijeenkomsten aan bod komen. Door in te spelen op actuele evoluties en tendensen zorgen ze ervoor dat het netwerk een plek wordt van persoonlijke groei en ontwikkeling. Want dat was ook voor Roel zelf de reden om aan te sluiten bij Future Leaders.

Lokale wereldspeler
Puratos is als bedrijf niet zo bekend bij het brede publiek. Het familiebedrijf met hoofdzetel in Groot-Bijgaarden en ook een site in Lummen is nochtans een grote naam in de voedingsindustrie. “Onze bakkerijproducten, patisserie en chocolade gaan naar zowel ambachtelijke bakkers, chocolatiers als industriële bakkerijen”, geeft Roel aan. “Met 75 productie-units in 52 landen, een salesomzet van 3 miljard euro en meer dan 10.000 medewerkers wereldwijd zijn we een internationale speler van belang. Zelf ben ik op de site in Lummen verantwoordelijk voor de businessunit die onder meer slagroom voor taarten produceert.”

Persoonlijke ontwikkeling
Op zoek naar een netwerk voor zijn persoonlijke ontwikkeling kwam Roel in 2020 bij Future Leaders terecht. “De focus ligt er op jonge managers met ambitie die een bepaalde vorm van ondernemerschap nastreven. Het is een groep van gelijkgezinden die regelmatig samenkomen en ervaringen uitwisselen. In het begin kende ik er niemand en wist ik niet goed wat te verwachten. De warme sfeer in de groep en de hartelijke ontvangst hebben me echter direct over de streep getrokken.”

Sinds die eerste keer is Roel met veel enthousiasme naar de netwerkbijeenkomsten blijven gaan. “We leven in een sterk veranderende wereld en de toekomst is onzeker. Dan heb je des te meer nood aan een kader waarop je terug kan vallen. Ik kan oprecht zeggen dat Future Leaders me mee heeft gevormd tot wie ik vandaag ben als manager én als mens. En dat ik nu als lid van de stuurgroep het netwerk mee in goede banen leid, is een logische evolutie.”

Netwerken werkt
Wat maakt dit netwerk dan zo interessant? “Alle deelnemers zijn jonger dan 40 jaar en zitten ongeveer in dezelfde situatie en levensfase. De combinatie van carrière, gezin en vrije tijd maakt dat het voor iedereen een boeiende, maar drukke periode is. De bijeenkomsten moeten dus écht de tijd waard zijn. Daarom nodigen we topsprekers uit en bezoeken we interessante bedrijven. Zo verbreden we onze kijk en doen we inspiratie op om als manager beter te worden.”

“Ook de groep zelf heeft zijn waarde. De kracht van een netwerk wordt nog altijd onderschat, terwijl die persoonlijke contacten net heel belangrijk zijn. Tijdens en na de sessies leer je elkaar beter kennen. Dat maakt het makkelijker om elkaar om advies te vragen. Zelf neem ik nu ook al sneller de telefoon om bij een collega te rade te gaan. Niet iedereen is van nature een netwerker, maar dankzij Future Leaders gebeurt dat spontaan.” 

 

Nieuwe leden welkom! 

Jonger dan 40 jaar en interesse om deel te nemen aan het Future Leaders-netwerk? Als jouw bedrijf lid is van Voka – KvK Limburg en minstens 5 personeelsleden tewerkstelt, kan je aansluiten. Alle info vind je op www.voka.be/limburg/bedrijfsleidersnetwerken/futureleaders

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie