Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Een terugblik op het uitdagende 2023

Een terugblik op het uitdagende 2023

  • 28/05/2024

2023 was een jaar vol uitdagingen. Terwijl we langzaam maar hoopvol uit de schaduw van verschillende crisissen stapten, werden we geconfronteerd met nieuwe economische obstakels. De nasleep van de oorlog in Oekraïne bleef voelbaar met een aanzienlijke druk op de economie. Hoge energieprijzen, stijgende loonkosten en een voortdurend personeelstekort maakten het afgelopen jaar opnieuw bijzonder uitdagend voor ons allemaal.

 

 

 

 

 

 

 

Joris Vrancken

  • Vooriztter Voka - Kamer van Koophandel Limburg

  • Lid bestuurscomité Voka - Vlaams netwerk van ondernemingen

Maar te midden van deze uitdagingen hebben onze Limburgse ondernemers zich bewezen als veerkrachtige schakels die vastbesloten zijn om oplossingen te vinden. Elke crisis brengt immers ook kansen met zich mee. Het vereist samenwerking, vastberadenheid en een greep naar de toekomst. Onze focus was in 2023 duidelijk: het ambitieus verleggen van onze grenzen binnen en buiten Limburg, het verder ontwikkelen van lokaal talent, het toekomstbestendig maken van ondernemerschap door te blijven innoveren en duurzaam te opereren, het versterken van de continuïteit van familiebedrijven, en het optimaliseren van het ondernemers­klimaat in onze provincie.

We zijn dit jaar ook gestart met belangrijke verbouwingswerken aan ons hoofdkantoor in Hasselt, ‘het Huis van de Limburgse Ondernemer’. Met deze historische en duurzame uitbreiding van ons gebouw krijgen onze ondernemingen in 2024 een nog betere dienstverlening en onze medewerkers een inspirerende werkplek.

In dit jaarverslag brengen we de verhalen van de winnaars van onze Vokawards. Samen met enkele medewerkers van Voka – KvK Limburg blikken ze terug op het afgelopen jaar en geven ze een inkijk over hoe ze anderen inspireren en samen het economische herstel in onze provincie bewerkstelligen.

Ik wil via deze weg mijn voorgangster Karin Van De Velde bedanken, die de afgelopen vier jaar de organisatie succesvol door de verschillende uitdagingen heeft geloodst. De verschillende crisissen hebben het niet gemakkelijk gemaakt, maar samen met jou en het fantastische team van Voka – KvK Limburg hoop ik de komende drie jaar als voorzitter het goede werk verder te zetten.

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie