Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • De wereld van de logistiek verandert razendsnel, de enige constante is verandering

De wereld van de logistiek verandert razendsnel, de enige constante is verandering

  • 25/06/2024

Logistiek dienstverlener Group-GTS blijft groeien. En dat doet het familiebedrijf uit Tessenderlo op een gezonde, gefaseerde en duurzame manier. Verdere uitbreidingsplannen zijn er, maar in alles wat de groep onderneemt, blijft continuïteit vooropstaan. Transport Director Ward Eskens: “Group-GTS wil in de eerste plaats een betrouwbare logistieke partner zijn voor zijn klanten.”

Ward Eskens 
● Leeftijd: 47 jaar
● Aantal jaren in dienst: 9  

 

Ward Eskens trad in 2015 in dienst bij Group-GTS. Daarvoor werkte hij voor diverse familiebedrijven in de transportsector, onder andere in Luxemburg. Als Transport Director is hij verantwoordelijk voor de drie business units van Group-GTS: Container Transport, Conventional Transport en Pharma, Food & High Value. “In die laatste divisie hebben we mooie stappen gezet”, vertelt hij. “Zo zijn we sinds 2022 GDP-gecertificeerd. Dat betekent dat we voldoen aan strenge regels om de kwaliteit van geneesmiddelen van producent tot patiënt te waarborgen.”

Naast haar transportactiviteiten heeft Group-GTS nog een business unit warehousing. “We hebben onder meer eigen locaties in Kallo, Geel en Tessenderlo, samen goed voor 70.000 m2 aan warehouses. Ondertussen beschikken we ook over 360.000 m² buitenopslag.”

Group-GTS maakt een flinke groei door. Welke strategie hanteren jullie om op een toekomstgerichte manier te groeien? 

“Continuïteit is een kernwaarde voor ons bedrijf. Met onze groeistrategie streven we naar consistente, duurzame groei. In de praktijk wil dat zeggen dat we de groei op een gefaseerde manier realiseren. We zoeken naar uitbreiding van onze activiteiten door overnames te doen die ons versterken, om ons netwerk en onze faciliteiten verder uit te bouwen. Zo hebben we vorig jaar Spedition Oste in Hamburg overgenomen. Daarmee breiden we ons bereik als containervervoerder naar de Noordhavens uit. Een andere stap in ons strategisch plan is het Hallebrugproject, een terrein in Tessenderlo langs het Albertkanaal van 160.000 vierkante meter dat we gaan exploiteren als multimodaal platform.”

Naast groei en rendabiliteit staat duurzaamheid centraal in jullie bedrijfsvoering. 

“Wij zien duurzaamheid als een reis: een proces dat voortdurend in ontwikkeling is. Als logistieke speler zijn wij natuurlijk goed gepositioneerd om een duurzame impact te creëren. Tegelijk kunnen we met onze innovaties voldoen aan de behoeften en eisen van onze klanten. Dit jaar publiceerden we ons eerste duurzaamheidsrapport, waarin we onze toewijding aan verantwoordelijke milieu-, sociale en bestuurs­praktijken laten zien.”

“In 2022 hebben we een nieuwe business unit opgericht, Solutions & Sustainability. Dat is een ondersteunende business die samen met de klant op zoek gaat naar groene oplossingen. We proberen onze klanten te overtuigen om ons daarin te volgen. Zo hebben we een CO2-calculator ontwikkeld die toont voor hoeveel CO2-uitstoot een bepaald transport zorgt. En de klant kan ook zien hoe hij de uitstoot kan verminderen door voor alternatieve fuels te kiezen.”
 

Jullie wonnen de Green Truck Award 2024 voor ‘de groenste truckvloot van België’.

“Ook in de toekomst zal een deel van het transport over de weg gaan, daarom schakelen we geleidelijk over naar een emissieloze vloot. Daarmee komen we tegemoet aan de ESG-doelstellingen van onze klanten. Daarnaast gebruiken we alternatieve brandstoffen zoals LNG en HVO100. Vorig jaar hebben we twee elektrische Terberg-terreintrekkers aangeschaft. In de toekomst willen we ook investeren in een elektrische trekker, als de autonomie is verbeterd.”

Welke evoluties zie je in de logistieke sector en wat zijn de grote uitdagingen?

“Digitalisering en automatisering zijn belangrijke trends. De ontwikkelingen gaan op dat vlak razendsnel, de enige constante is verandering. Als logistieke speler moeten wij daarop inspelen. Dankzij ICT-tools zoals track & trace of de digitalisering van de vrachtbrief krijgen we een beter inzicht, optimale opvolging en een grotere klantenservice. Daardoor kunnen we efficiëntiewinsten maken.”

“Daarnaast is het managen van de complexiteit in de supply chain geen evidentie. De sterk wisselende volumes, ten gevolge van de schommelingen in vraag en aanbod, stellen ons voortdurend voor uitdagingen. We tackelen dat door kort op de bal te spelen en onze operaties continu bij te stellen. Onze klanten servicen blijft het belangrijkste. Een betrouwbare logistieke partner zijn is voor ons prioriteit nummer één.” 

Wat zijn de verdere groeiplannen van Group-GTS?

“We willen op een gezonde manier verder groeien. Ons doel is niet om de grootste te worden, maar we blijven uiteraard niet stilstaan. Group-GTS is een familiebedrijf dat al meer dan 40 jaar bestaat. De intentie van de familie Geybels is om het met de juiste waarden voort te zetten, zodat ook de komende generaties alle kansen kunnen benutten.”

“We hebben al een sterke positie verworven binnen de havengordel van Antwerpen, Rotterdam, Hamburg en Gdansk, met strategische connecties naar het hinterland. Op de langere termijn willen we ons logistieke netwerk verder uitbreiden zodat we de verschillende grote havens van Europa nog beter kunnen bedienen. Daarnaast blijven we organische groei nastreven. Hoe kunnen we meegroeien met onze klanten om hen op de beste manier te servicen?”

Je doet mee aan het Plato-traject logistiek. Wat heeft dat jou gebracht?

“Ik vind het altijd weer fijn om met collega’s uit mijn sector – waarvan ik de meeste al lange tijd ken – tips en info uit te wisselen en kennis te delen, of dat nu gaat over IT, HR of de fleet. We wisselen ook berichtjes uit via WhatsApp. Verder organiseren we regelmatig bedrijfsbezoeken en nodigen we externe sprekers uit. En het gezellig samenzijn met een drankje na afloop is altijd plezant!” 

Over Group-GTS
Met meer dan 360.000 m2 aan logistieke activiteiten en een vloot van 700 vrachtwagens en 1.300 opleggers en trailers is Group-GTS uit Tessenderlo een vooraanstaande speler in de transport- en logistieke sector. Huidig CEO Ben Geybels is tweedegeneratie-
management van het bedrijf, dat in 1983 werd opgericht door zijn ouders. Group-GTS biedt een breed scala aan logistieke diensten en oplossingen, variërend van logistiek en 4PL tot vrachtvervoer en magazijnbeheer voor diverse industrieën. 

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?
imu - vzw - Altez
Proximus
OV - Festival van Vlaanderen
Gent Jazz 2024

Artikel uit publicatie