Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • 100 jaar STVV, La Butte aux Bois & Lambrechts – Nicolaers

100 jaar STVV, La Butte aux Bois & Lambrechts – Nicolaers

  • 02/07/2024

Op het eerste gezicht hebben voetbalclub STVV, luxedomein La Butte aux Bois en vloerspecialist Lambrechts – Nicolaers weinig met mekaar gemeen. Ware het niet dat deze drie ondernemingen al een eeuw lang de dienst uitmaken in Limburg en elk op hun eigen manier bijdragen aan de kracht van het Limburgse ondernemerslandschap. Hoog tijd dus om ze in de bloemetjes te zetten!

STVV

De Sint-Truidense Voetbalvereniging STVV speelt een centrale rol in de Limburgse sportwereld en gemeenschap. De club, opgericht in 1924, brengt fans samen op het mythische (kunst)gras van Stayen en stimuleert zo lokale bedrijvigheid rond wedstrijden en evenementen. Onder het motto ‘Voetbal, Volk en Vuur’ staan de Kanaries garant voor passie en inzet, waarden die ook in het Limburgse bedrijfsleven hoog in het vaandel worden gedragen. 

Voor een regio als Haspengouw is het toch speciaal dat STVV in die honderdjarige geschiedenis vrijwel altijd in tweede of eerste klasse heeft gespeeld. Fan zijn van STVV is dan ook echt iets wat van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven. In dit jubileumjaar hebben scholen, bedrijven en verenigingen meegeleefd met het feest. Het bewijst dat deze traditieclub echt wel stevig verankerd is in de regio en bij uitbreiding de hele provincie.

La Butte aux Bois

Vijftig kilometer verderop ligt in de bossen van Lanaken het domein La Butte aux Bois verscholen. Met onder meer tweesterrenrestaurant Ralf Berendsen, een high-end spa en een hotel met de classificatie vijf sterren superior is het een van de meest exquise horecalocaties van de Euregio Maas-Rijn. In het begin van de twintigste eeuw vestigde de in Brussel geboren ridder Edouard Lagasse de Locht zich als jonge ingenieur in Maastricht voor de ontwikkeling van buurttramlijnen. In 1924 liet hij in het naburige Lanaken een landhuis in Engelse countrystijl optrekken. 

100 jaar later is dit landhuis een oase van rust en excellentie in Limburg. Met enkele vernieuwingen en upgrades is het gastenbestand niet alleen uitgebreid, maar ook verjongd. En ondanks alle innovaties wordt vastgehouden aan de tradities van het huis. Zo staat het gevoel van thuiskomen centraal, net als de persoonlijke gastenbenadering. A century of elegance, dat moet en zal gevierd worden.

Lambrechts – Nicolaers

Vakmannen in vloeren… en veel meer sinds 1924. De vlag denkt absoluut de lading bij vloerspecialist Lambrechts-Nicolaers uit Tongeren. Wie op zoek is naar de combinatie van technische kennis, een aanbod van de nieuwste trends en ervaren vakmannen voor vloeren en badkamers, is bij Lambrechts-Nicolaers aan het juiste adres. “Voor elk bouw- of renovatieproject bieden we een totaaloplossing, van thermische en geluidsisolatie tot chape en vloer”, zegt Michel Lambrechts die als vierde generatie aan het roer van het familiebedrijf staat. 

Een wereldoorlog waarbij alles in puin gebombardeerd werd, generatiewissels, de recente financiële crisissen, prijs- en bevoorradingsschokken… Al die uitdagingen hebben de familiale onderneming alleen maar sterker gemaakt. Met hun trouwe klanten – waarvan er velen al meer dan een kwarteeuw met ons samenwerken– gaat het bedrijf voluit voor duurzame relaties.

Vier samen met STVV, La Butte aux Bois en Lambrechts-Nicolaers het feest van de Jarige Bedrijven in Limburg tijdens het Zomerkasteelfeest op woensdag 21 augustus. Inschrijven doe je hier.

Contactpersoon

Senne Timmermans

Coördinator events