Skip to main content
Businessclub Innovatie

Businessclub Innovatie

Je wilt innoveren maar weet niet hoe er aan te beginnen? Benieuwd hoe anderen het aanpakken? De Businessclub Innovatie geeft inzicht in de aanpak van toonaangevende innovatieve bedrijven. 

De cases behandelen de verschillende facetten van innovatie, van product en proces tot digitalisering. Ongeacht of het bedrijf nu groot of klein is, de verhalen zijn herkenbaar, toepasbaar en inspirerend. Alle cases hebben immers één ding gemeen: ze zijn praktisch, ze komen rechtstreeks uit de bedrijfsrealiteit. 

Deze innovatieclub staat open voor bedrijfsleiders, innovatiemanagers, R&D managers, designers, ingenieurs, ... Kortom iedereen die over de haag wilt kijken van zijn of haar bedrijf en sector om concrete inspiraties op te doen.

Programma

 • 23 mei - Kick off @ C-mine crib
  Al van bij de start laten we je kennismaken met de verschillende facetten van innovatie. We bekijken ieder in zijn eigen praktijk waar er reeds innovatief gewerkt wordt en waar nog niet. Zo creëren we een innovatieve mindset om optimaal het programma te starten. 
   
 • 13 juni - Bosch
  Bosch ontwikkelt en produceert ruitenwissers voor voertuigen. Ze investeerden de voorbije periode in de transformatie naar een moderne digitale fabriek waar nieuwe productielijnen en innovatieve IT- toepassingen hun medewerkers ondersteunen. Hierdoor zijn ze bekroond tot Factory of the Future 2019!
   
 • 5 september - Veldeman
  Veldeman Group ontwikkelt en produceert hoogwaardige slaapsystemen voor het midden- en hogere marktsegment. Veldeman draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Dit passen ze niet enkel toe in het gebruik van materialen of de recyclage ervan maar ook in hun medewerkers. 
   
 • 10 oktober - Tribù
  Tribù verdeelt high-end design buitenmeubelen en is koploper in zijn sector. R&D en product design zijn de hoekstenen van deze onderneming. Internationale designers ontwerpen de collectie en via het bezoek aan de showroom proef je van de wereldtop in design tuinmeubelen.
   
 • 14 november - Living Tomorrow
  Hier nemen we een kijkje in de toekomstige trends  en beleven we hoe we binnen 10 jaar zullen wonen, leven en werken. Technologische vernieuwingen bepalen nog steeds voor een groot deel ons leven. Het demoplatform biedt meer dan een gewone rondleiding. Of wat had je gedacht? 
   
 • 12 december - Carglass 
  Carglass is een autoruitexpert die u in een unieke service, 365 dagen lang de klok rond uit de nood helpt. Carglass introduceert regelmatig innovatieve oplossingen die de kwaliteit van hun dienst verbeteren. Een inspirerende koploper dus in service design!  
   
 • 16 januari 2020 - Materialise
  Materialise heeft de grootste groep softwareontwikkelaars in de branche gecombineerd met een van de grootste 3D-printfaciliteiten ter wereld. Zo stellen ze hun klanten in staat om over te stappen naar een digitaal productieproces.
   
 • 13 februari 2020 - Signify
  Signify, voorheen Philips Lighting, is wereldleider in verlichting. Ze benutten de mogelijkheden van het Internet of Things om gebouwen, steden, winkels en woningen te voorzien van slimme geconnecteerde producten.  Hier kan je de principes van Smart buildings in werking zien.  
   
 • 12 maart 2020 - Tapazz & Alberts @ Corda Campus
  Er zit een risico in het doen alsof de wereld niet verandert. Het grootste risico is misschien wel dat een ander bedrijf wel de stap maakt naar een nieuw businessmodel en je opeens compleet ouderwets bent. Tapazz en Alberts doorbreken dit met hun inspirerende business model innovatie
   
 • 9 april 2020 - Roadmap @ Treehouse
  De meeste bedrijven hebben geen gebrek aan innovatieve ideeën. Wél ontbreekt het vaak aan een gestructureerde werkwijze om deze uit te werken in een waarde die realiseerbaar is. In deze sessie vertalen we de opgedane inspiratie naar concrete acties voor de strategische innovatie van je onderneming te boosten.

Iedere sessie vindt plaats van 16.00u tot 20.00u bij het bedrijf zelf. Tijdens elke sessie is er een toelichting over hun innovatiestrategie en een rondleiding. Tot slot is er ruimte voor discussie en ervaringsuitwisseling tijdens een afsluitend diner ter plekke.

In een eerste en laatste sessie faciliteert "Bedenk" het proces om de innovatieve competenties van je onderneming in kaart te brengen en deze om te zetten naar concrete acties. Zo halen we het maximum uit deze reeks van inspirerende bezoeken.

Tijdens het werkingsjaar bespreek je samen met een adviseur innovatie van Voka - Kamer van Koophandel Limburg en een Vlaio bedrijfsadviseur van het Agentschap Innoveren & Ondernemen je innovatieplannen. Tijdens deze afspraak kijken we welke extra ondersteuning of financieringsmogelijkheden er zijn om je plannen te realiseren.

De plaatsen zijn beperkt! First come, first served.

vlaio

 

Wanneer

Prijs

Leden: € 1000
Niet-leden: € 1.300

2e persoon van hetzelfde bedrijf:
€ 600

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo