Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Voka ScaleUp Najaar 2024

Voka ScaleUp is er voor ondernemers met een marktklaar product en een schaalbaar businessmodel die willen groeien. Laat je ondersteunen door Voka, het ledennetwerk waarbij opleiding, individuele begeleiding en een sterk netwerk centraal staan.

Wat is Voka ScaleUp?

Voka ScaleUp is een begeleidingstraject dat volledig is afgestemd op de noden van start-ups die zich verder willen professionaliseren naar de scale-upfase. Je komt terecht in een groep van een tiental ondernemers met dezelfde uitdagingen. We dompelen je gedurende een volledig jaar onder in verschillende groei thema's waar we je uitdagen om verder te denken en de juiste stappen te nemen.

In deze 6 onderwerpen zitten de hefbomen van jouw groei:

  • (Internationale) duurzame groei.
  • Implementeren van digitale bedrijfsprocessen en versterken van de interne organisatie.
  • Versterken van leiderschap, HR-processen en het aantrekken en behouden van duurzame resources.
  • Forecasting, budgettering en funding.
  • Bouwen aan slimme partnerships.
  • Uitbouwen van een performante sales- en marketingstrategie en team.

Voor wie is Voka ScaleUp traject?

Voka ScaleUp begeleidt scale-ups die alles in huis hebben om een snelle groei te realiseren (bewezen potentieel voor snelle groei). De analyse van het (internationaal) marktpotentieel en de interne werking is gebeurd. Het is belangrijk dat de scale-up de juiste duurzame resources kan aantrekken of heeft om ambitieuze groei te ambiëren en realiseren.

Je bedrijf is volop klaar/ aan het onderzoeken om de groei te gaan financieren in de vorm van bankleningen, subsidies, achtergestelde leningen of risicokapitaal om de groei te financieren. Met andere woorden, de scaleup is volledig op de groei aan het focussen, er is een groeistrategie die nu moet omgezet worden in een actieplan met duidelijke KPI’s voor valorisatie van die groei.

De inkomstenstromen zijn voornamelijk reccurent en er is potentieel om via een duurzaam recurrent business model verder te blijven groeien.

Troeven van het traject?

  • Inhoudelijke sessies
    • We gaan dieper in op verschillende groeithema’s en technieken hoe we jouw ondernemingen die volgende stappen kunnen laten zetten. Experten en ervaren ondernemers komen hun ervaring met jullie delen om jullie zo zelf op pad te zetten.
  • Workshop sessies
    • Ga zelf aan de slag met de aangereikte theorie, gedurende de workshopsessies zoomen we in op elkaars case en geven we een eerste aanzet om de theorie te gaan omzetten in de praktijk.
  • Business Dates
    • Dit is een community event met deelnemers waar ook Bryo StartUp en Bryo StartUp Advanced aan deelnemen. We geven jullie de mogelijkheid mo verschillende 1 op 1 gesprekken met experten in te plannen om zo te kunnen sparren over jullie concrete uitdagingen.
  • Individuele coaching 
    • Tijdens individuele sessies krijg je advies van jouw coach, die optreedt als vertrouwenspersoon, matchmaker en klankbord. Hier werken we zowel aan jullie concrete doelstellingen die in het begin van het traject bepaald werden als aan jullie dagdagelijkse uitdagingen.
  • Expertenraad 
    • Toets jouw ideeën af met ervaren ondernemers uit ons netwerk, jouw 1 malige raad van advies die je zal challengen maar ook concrete tips/ tricks en contacten zal bezorgen. 
Programma
Voka ScaleUp: Kick off29/11/2024
Inhoudelijke sessie: Groei en financiering17/12/2024
Werksessie 121/01/2025
Inhoudelijke sessie: Interne organisatie/ digitale processen18/02/2025
Werksessie 225/03/2024
Inhoudelijke sessie: Leiderschap en HR22/04/2025
Werksessie 320/05/2025
Inhoudelijke sessie: Sales en marketing team uitbouwen17/06/2025
Werksessie 422/06/2025
Expertenraad 5/09/2025 en 6/09/2025
Afsluit 
Doelgroep

Voka ScaleUp is er voor ondernemers die een marktklaar product / dienst hebben en over een bewezen business model beschikken dat bovendien schaalbaar is. Je hebt momenteel alreeds werknemers aangeworven en realiseert omzet van ongeveer € 500.000 / jaar en wil dit in de komende jaren laten groeien tot meer dan €1.000.000 / jaar. Mensen aantrekken en behouden, het structureren van de verkoop, internationaal groeien,… zijn uitdagingen waar jij tegenaan kijkt en waar je samen met ons en de andere deelnemende ondernemers voor kunt gaan.

Prijs
  • Prijs leden: 1500 euro
(excl. btw)
  • Prijs niet leden: 1800 euro (excl. btw)
Selectieprocedure

Voka ScaleUp is een traject gesubsidieerd door Vlaio en focust zich op de ambitieuze scaleups. Om een zo goed mogelijk afgesteld groep bij elkaar te brengen wordt er gewerkt met een kandidaat stelling.

  • Plan een kennismakingsgesprek in; hier gaan we door jouw uitdagingen en linken we deze aan de thema’s die gedurende het traject aanbod zullen komen.
  • Kandidaat stelling + bedrijfsscan invullen.
  • Selectie wordt meegedeeld minstens 2 weken voor de start van het traject.

Blended learning

Omdat je tijd kostbaar is passen we het blended learning principe toe. Onze fysieke samenkomsten staan in teken van kennis en ervaring delen tussen ondernemers en experten. Als voorbereiding op deze sessies kan je op eigen tempo onze specifieke content video’s bekijken. Zo hebben we meer tijd om tijdens de sessies in te zoomen op jullie bedrijfscases en ga je met zoveel mogelijk toepasbare tips naar huis!

Ik heb interesse in dit traject

Boek een kennismakingsgesprek in

Bekijk hier de getuigenisfilmje van Soulmade.

Meer informatie

Ward Paridaens

Coördinator jong ondernemerschap

Full bio of Ward Paridaens

Wanneer

Prijs

Leden: € 1.500 (excl. btw)
Niet-leden: € 1.800 (excl. btw)
Dit voordelig tarief voor Vlaamse ondernemingen is mogelijk door de steun van VLAIO.
 

logo vlaio

Voorwaarden

Bekijk hier onze voorwaarden. 

 

Wanneer

Prijs

Leden: € 1.500 (excl. btw)
Niet-leden: € 1.800 (excl. btw)
Dit voordelig tarief voor Vlaamse ondernemingen is mogelijk door de steun van VLAIO.
 

logo vlaio

Voorwaarden

Bekijk hier onze voorwaarden.