Skip to main content

Nieuws

Let's get digital
Nieuws

Beleef de industrie van de toekomst op Let’s Get Digital

Let’s get digital! Met die slagzin zetten 18 werkgeversorganisaties en sectorfederaties waaronder Voka, in samenwerking met radiozender MNM, imec, de Universiteit Antwerpen en de stad Antwerpen, de mogelijkheden van STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) in de kijker. Het gelijknamige gratis technologiefestival, dat zaterdag 21 september plaatsvindt in en rond het MAS in Antwerpen, daagt ook u uit om mee na te denken over de toekomst.

galerij_2019
Nieuws

Galerij der Prominenten verwelkomt Inge Onsea en Esfan Eghtessadi

Voor de extra uitstraling in binnen- en buitenland die ze de Antwerpse regio via de modewereld geven, heeft Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland vanavond Inge Onsea en Esfan Eghtessadi opgenomen in haar Galerij der Prominenten. Uitsluitend personaliteiten die op een opmerkelijke manier de Antwerpse regio sterker op de kaart helpen zetten, krijgen een plaats in deze prestigieuze Galerij.

Tijsmanstunnel_West
Voka-Persbericht

'Tevreden dat AWV fietsveiligheid snel aanpakt'

Vanaf volgende week laat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uitvoeren aan de Scheldelaan (N101) en in de lus Tijsmanstunnel West, ter hoogte van het op- en afrittencomplex Lillo. Het gaat om de eerste van in totaal 19 geplande maatregelen naar een fietsveiligere Scheldelaan, waarvoor de Kamer in samenspraak met AWV, het Havenbedrijf Antwerpen en lokale bedrijven heeft geijverd.

Hannes Anaf
Nieuws

Hannes Anaf op Voka Zomerstage

Voor het 27ste jaar op rij organiseert Voka - Vlaams netwerk van ondernemingen van 19 augustus tot 20 september de Voka Zomerstages voor politici.

A12
Voka-Persbericht

Aangepaste lichtenregeling A12 moet doorstroming aan lokale bedrijventerreinen verbeteren

Vanaf 19 augustus zal een aangepaste lichtenregeling in voege gaan op de kruispunten van de A12 en de Boomsesteenweg (N177) in Aartselaar. Daarmee wordt een eerste maatregel uitgevoerd uit het akkoord dat op 10 juli tussen Voka Antwerpen-Waasland, lokale burgemeesters en AWV werd gesloten.

talentenmarkt Red Star museum 2018
Nieuws

Stad Antwerpen steunt project 'Grenzeloos talent'

Met het traject 'grenzeloos talent' slaan Voka - Kamer van Koophandel en stad Antwerpen de handen in elkaar om voor minstens 20 Antwerpse werkzoekende anderstalige nieuwkomers een job te vinden.

A12
Nieuws

Doorbraak A12

Constructief overleg tussen Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, de burgemeesters van de betrokken gemeenten en wegbeheerder AWV heeft vandaag tot een doorbraak geleid in het dossier van de A12. Er komt snel een oplossing voor de doorstromingsproblematiek van de A12 in Wilrijk en Aartselaar. Tegen midden augustus wordt de lichtenregeling in belangrijke mate aangepast op vier kruispunten waardoor de lokale bedrijven langs de A12 beter kunnen ontsluiten. Bovendien wordt op de A12 - gespreid over de diverse kruispunten over een totale lengte van 1200 meter - in elke rijrichting bijkomende opstelstroken aangelegd.

topontmoeting
Nieuws

Topontmoeting met Steven Cuypers

Op 26 juni verwelkomde de Kamer zeventien ondernemers die internationaal aan de slag willen gaan voor een ontmoeting met Steven Cuypers, Orfit.

fiets
Nieuws

Bedrijven en AWV pakken samen fietsveiligheid Scheldelaan aan

Intens overleg dat Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland organiseerde tussen 11 ondernemingen en de wegbeheerders van de Scheldelaan in de Antwerpse haven, heeft geleid tot aanpassingen aan fietsinfrastructuur. Tegen het najaar van 2020 worden bedrijfstoegangen veiliger bereikbaar met de fiets en worden op belangrijke kruispunten fietsveiligheidsmaatregelen genomen. Zo kunnen bedrijven de modal shift van het woon-werkverkeer aanzienlijk versnellen.

Tuinfeest19
Nieuws

Tuinfeest brengt ondernemerswereld samen in ZOO Antwerpen

In de Antwerpse ZOO hebben een duizendtal ondernemers, politici en uiteenlopende stakeholders van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland vrijdagavond op het Tuinfeest weer samen de start van een veelbelovende zomer genomen.

cover
Nieuws

Inzicht in 2018

Jaarlijks blikt Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland terug op het voorbije jaar. Wat hebben we in 2018 gerealiseerd? Welke meerwaarde boden we onze leden?

crowd by night
Nieuws

Tweehonderd ondernemers buigen zich over crowdfunding

Meer dan tweehonderd ondernemers en experten in crowdfunding waren gisteren op de afspraak voor Crowd by Night 2019, de derde editie van het succesvolle crowdfundingcongres van Voka – Kamer van Koopha

Deloitte
facilicom
Four & Five
ING
Logo Mensura
NN
Proximus
Recrewtment
SD Worx