Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Zomerkasteelfeest 2024: meer dan 1.000 aanwezigen klinken op sterk Limburgs ondernemerschap

Zomerkasteelfeest 2024: meer dan 1.000 aanwezigen klinken op sterk Limburgs ondernemerschap

  • 22/08/2024

Onder een stralende zon en in de betoverende setting van het kasteel Hex in Heers tekenen meer dan 1.000 ondernemers present voor het jaarlijkse Zomerkasteelfeest van Voka – KvK Limburg. Tijdens dit unieke evenement worden de jarige bedrijven van Limburg gevierd voor hun verdiensten en doorzettingsvermogen om elke dag opnieuw bij te dragen aan de welvaart van onze Limburgse maatschappij. “Ondernemers en hun medewerkers vormen het kloppende hart van onze samenleving. Door hun vermogen om te innoveren en te creëren zijn ze een onmisbare schakel in de opbouw van een bloeiende en evenwichtige maatschappij”, zeggen Joris Vrancken en Tom Vandeput, voorzitter van Voka – KvK Limburg en Gedeputeerde voor Economie. 

Het prachtige Kastel Hex in Heers vormt dit jaar opnieuw het decor van het Zomerkasteelfeest. Tijdens deze exclusieve netwerkavond viert Voka – Kamer van Koophandel Limburg het Feest van de Jarige Bedrijven. Meer dan 1.000 ondernemers, managers en politici zakken af naar Limburg om samen te klinken op de jubilea van de vele bedrijven en het succes van het Limburgs ondernemerschap. Ook premier Alexander De Croo tekent opnieuw present om persoonlijk de ondernemers te feliciteren.

“Het Zomerkasteelfeest biedt elk jaar een platform voor netwerken, inspiratie en het versterken van de band tussen ondernemers in Limburg”, stelt Joris Vrancken, voorzitter van Voka – KvK Limburg. “Dit jaar is het wederom duidelijk hoe belangrijk het is om ondernemerschap te koesteren en te ondersteunen, vooral in een tijd van voortdurende economische veranderingen en uitdagingen. Het is een taak van ons allemaal om aan één zeel te trekken, want enkele door samen te ondernemen kunnen we samen groeien.”

Vijf(!) oudste bedrijven 

Als teken van dank en waardering trokken de 70 medewerkers van Voka – KvK Limburg de afgelopen weken door Limburg om speciale Voka-cadeauboxen te overhandigen aan onze Limburgse ondernemers die dit jaar een jubileum mogen vieren. Een jubileum is een teken van continuïteit, en dat is geen evidentie in deze onzekere tijden. Via deze cadeauboxen willen wij als Voka – KvK Limburg persoonlijk onze felicitaties overmaken aan onze leden – ondernemingen.

Onder de gevierde bedrijven bevinden zich enkele iconen die diep verankerd zijn in het Limburgse erfgoed. STVV, La Butte aux Bois en Lambrechts-Nicolaers (100 jaar), FN Herstal(135 jaar) en Brouwerij Cornelissen (165 jaar) werden speciaal in de bloemetjes gezet als de oudste jubilarissen van het jaar. Zij mochten een certificaat ontvangen uit handen van Tom Vandeput, Gedeputeerde voor Economie en POM-voorzitter.

“Deze viering benadrukt niet alleen de rijke geschiedenis van deze bedrijven, maar onderstreepte ook het cruciale belang van ondernemerschap voor de groei en ontwikkeling van onze provincie”, vertelt Tom Vandeput, Gedeputeerde voor Economie en POM-voorzitter. "Deze bedrijven zijn het levende bewijs van de kracht van doorzettingsvermogen, innovatie en gemeenschapszin. Hun voortdurende inzet en aanpassingsvermogen maken hen tot een hoeksteen van onze regionale economie. Ondernemerschap is de motor van onze maatschappij. Het creëert niet alleen werkgelegenheid, maar vormt ook de basis voor innovatie, welvaart en sociale cohesie. Zonder deze bedrijven zouden we niet staan waar we vandaag zijn."

Met dit Zomerkasteelfeest wordt niet alleen het verleden gevierd, maar ook de toekomst van het Limburgse ondernemerschap omarmd. Voka - KvK Limburg blijft zich inzetten om de groei en bloei van bedrijven in de regio te ondersteunen, in de overtuiging dat een sterke ondernemingsgeest de sleutel is tot een welvarende toekomst voor iedereen.