Overslaan en naar de inhoud gaan

Navigatie

Terug naar het overzicht

Nieuwe keuringshal is toonbeeld van groei ICTS Group

ICTS Group opende in zijn hoofdvestiging in Zeebrugge een gloednieuwe keuringshal. “Alles draait rond het minimaliseren van de downtime van de opleggers van onze klanten”, zegt Jürgen Bogaert. “Deze keuringshal vormt een onderdeel van de expansie van onze diensten in Europa, met speciale focus op België, Nederland, Duitsland en verder tot in Polen toe. De havengemeenschap is daarbij onze natuurlijke omgeving.”

Nieuwe keuringshal is toonbeeld van groei ICTS Group Jürgen Bogaert

Na bijna 30 jaar heeft de ICTS Group nog steeds zijn centrale uitvalsbasis in de Lanceloot Blondeellaan achter de Visartsluis. “Wij bieden een totaalservice voor alles wat met opleggers te maken heeft”, zegt vice president Services Jürgen Bogaert. “Enerzijds heeft onze verhuurdienst een moderne en goed onderhouden vloot van iets meer dan 3.000 trailers voor klanten in Europa, met als zwaartepunt de verhuur in België, Nederland, Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Die stellen we beschikbaar voor korte of lange termijn. Sommige klanten huren tot 10 jaar, anderen wensen bij piekmomenten snel hun capaciteit te kunnen opschalen. Elke oplegger is anders: je hebt megatrailers, koelers, boxtrailers, schuifzeilen, containerchassis, uitschuifbare chassis, enzovoort.” 

“Anderzijds biedt onze afdeling Services diensten op maat van de klant. Dat gaat van fleetmanagement voor de klant alsook eigen trailers, met preventief onderhoud en reparaties tot periodieke keuringen voor opleggers met Belgische en Nederlandse kentekenplaat. De controles en reparaties gebeuren zowel in onze eigen werkplaatsen en door onze eigen fieldservices, als doorheen Europa met onze internationale partner voor pechverhelping Truck & Trail Performance (TTP).” 

Internationale expansie 

ICTS Group groeide uit tot een netwerk van eigen werkplaatsen en fieldservices in Zeebrugge, Gent, Antwerpen, Rotterdam, Schiphol en Uithoorn (het hart van de bloemensector) en de haven van Gdynia in Polen. Bogaert: “De familie Coene doet als eigenaar grote inspanningen om de groep gezond te laten groeien, met vooral de laatste 2 jaar grote stappen naar verdere professionalisering. De structuur werd versterkt met meer verkoopondersteuning, informatica, kwaliteitsmanagement, communicatie en personeelsopleiding met bijvoorbeeld de ICTS Academy. Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt werden bijkomende mensen aangeworven, waardoor we nu binnen de businessline Services een honderdtal medewerkers tellen.” 

In die evolutie past de opening van een gloednieuwe keuringshal in Zeebrugge. “Dit is een gespecialiseerde faciliteit die voldoet aan alle vereisten van de officiële Belgische en Nederlandse keurders. We startten recent met wekelijks 3 Belgische keuringsdagen en 5 keer de Nederlandse APK, goed voor een potentieel van gemiddeld 160 keuringen per week. Dit is een strategische investering in veiligheid en betrouwbaarheid. Doordat de keuringen op dezelfde site als onze werkplaats gebeuren, minimaliseren we ook het tijdverlies als er een aanpassing of reparatie moet gebeuren.” 

“We hebben een win-winrelatie met de haven van Zeebrugge. Wij bieden de havengemeenschap onze expertise en snelle service voor veilige en betrouwbare transportmiddelen, omgekeerd krijgen wij een constante stroom van opleggers die regelmatig gecontroleerd en onderhouden moeten worden”, besluit Bogaert. (RJ - Foto MVN)