Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Voka-voorzitter Rudy Provoost roept politici op tot diepgaande hervormingen

Voka-voorzitter Rudy Provoost roept politici op tot diepgaande hervormingen

  • 05/09/2024

"Er moet een regeerakkoord komen dat bakens verzet, grenzen verlegt en als draaiboek kan fungeren voor een structureel hervormingsbeleid in al zijn aspecten en geledingen." Met die oproep trapte Voka-voorzitter Rudy Provoost afgelopen maandag het nieuwe politieke-economische werkjaar af tijdens de Voka Rentrée in de Brusselse Bozar. Meer dan 700 ondernemers en politici waren daarbij aanwezig.

Voka-voorzitter Rudy Provoost riep de politici en onderhandelaars op om snel tot een herstel- en vormingsregering te komen. “Als de politieke partijen niet dringend een akkoord vinden, dan spelen we met vuur. Onze industrie vecht voor haar overleven, de overheidsfinanciën zijn niet meer onder controle. Zonder diepgaande hervormingen van de arbeidsmarkt, de sociale zekerheid en de fiscaliteit is onze welvaart in de toekomst niet gegarandeerd.”

"Om onze welvaart en welzijn te handhaven is een doortastende en doelgerichte beleidsstrategie mission critical. Playing to win moet de mindset zijn, playing not to lose is een zwaktebod. Daarom verwachten we van de politieke tenoren aan de federale en Vlaamse onderhandelingstafels een visie, die tot de verbeelding spreekt, gesterkt door de ambitie om als land en regio tot de Europese top te horen", benadrukte hij ook nog. 

"We rekenen op jullie verbeelding en op de verantwoordelijkheidszin van de logische federale en Vlaamse coalitiepartners om door te zetten zodat in de nabije toekomst nieuwe regeringsploegen aan het roer komen, met een overtuigende visie en ambitie, met een krachtig beleidsplan en heel veel enthousiasme en energie om het samen te implementeren", ging Rudy Provoost verder. 

"We rekenen ook op de politici op lokaal niveau, om na de verkiezingen van 13 oktober, snel coalities te vormen en alles in het werk te stellen om in hun provincie, stad of gemeente het ondernemerschap te steunen en te stimuleren."

"Beste ondernemers,  Samen ondernemen, Samen groeien, met de hoogst mogelijke economische en maatschappelijke impact is en blijft ons motto.  Dit is bovenal jullie verdienste, waarvoor mijn diepe appreciatie. Nooit was de ledenwerking van Voka zo veelomvattend en intens. Jullie betrokkenheid en bedrijvigheid zorgen voor momentum en dynamiek", sprak de Voka-voorzitter tot de ondernemers in de zaal, en daarbuiten. 

Download de toespraak

Zonder diepgaande hervormingen van de arbeidsmarkt, de sociale zekerheid en de fiscaliteit is onze welvaart in de toekomst niet gegarandeerd.

Rudy Provoost, voorzitter Voka

Herbekijk de livestream

Aftermovie

Contactpersonen

Eric Laureys

Woordvoerder

Karla Bosschaerts

Manager Events & Projecten, Teamlead Events & Hospitality

imu -vzw - groep maatwerk