Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Stefanie Van Der Heyden van Van Havermaet

Stefanie Van Der Heyden van Van Havermaet

  • 25/09/2024

Stefanie Van Der Heyden werkt sinds negen maanden voor accountancy- en advieskantoor Van Havermaet. Ze luistert naar de titel ‘Senior Legal Manager Real Estate’ maar reageert ook als je haar aanspreekt met de ‘vastgoedjurist’. “Het is mijn passie om projectontwikkelaars en vastgoedinvesteerders bij te staan in hun vastgoedprojecten en transacties, zowel in het Nederlands als het Frans”, zegt ze enthousiast.

 

Van Havermaet is begonnen als boekhoudkantoor, maar evolueerde door de steeds complexer wordende regelgeving naar een advieskantoor met in totaal meer dan 250 werknemers. Naast het hoofdkantoor in Hasselt zijn er nog vijf regiokantoren. “Binnen het juridische team in Hasselt was er nog geen dedicated vastgoedteam. En dat terwijl er veel klanten zijn die focussen op vastgoedinvesteringen en projectontwikkeling. Sinds negen maanden trek ik er mee aan het juridische vastgoedverhaal en dat is iets waar ik veel van afweet”, vertelt Stefanie. “Eerst heb ik drie jaar ervaring opgedaan als advocaat vastgoedrecht bij Monard Law en vervolgens zeven jaar gewerkt voor AG Real Estate in Brussel, de dochter en vastgoedpoot van AG Insurance. Daar heb ik kunnen proeven van de binnenkant van het vastgoedgebeuren en al het juridische errond.”

“Toen ik nog in Brussel werkte, was ik al zelfstandig in bijberoep. Ik bouwde een eigen cliënteel uit dat ik ’s avonds en in het weekend aan het servicen was. Er zijn zoveel ondernemers die advies nodig hebben om vooruit te kunnen in hun vastgoedprojecten. Ik deel de vastgoedkennis die ik heb verworven graag met hen.”

Creatief mensen helpen bij hun vastgoed 
“Het leukste aan mijn werk bij Van Havermaet is dat ik toch wel enige creativiteit aan de dag kan leggen. Er zijn immers altijd wel oplossingen te vinden voor specifieke situaties. Het is heel uitdagend om uit te zoeken welke oplossingen er werkbaar zijn voor de klant en fiscaal niet te duur uitvallen.”

“We hebben een vijftiental juristen en paralegals in dienst en ik ben aangetrokken als dedicated vastgoed­jurist. Maar omdat ik zo graag en gepassioneerd doe wat ik doe, slaag ik erin de mensen in mijn buurt aan te steken. Inmiddels houden we ons al met zijn vieren met het juridische vastgoedwerk bezig. Tegelijk werk ik samen met mensen die de meer economische kant bekijken, zoals btw-specialisten, sociaal­rechtelijke juristen voor alles wat de werf betreft, het werken met onderaannemers en buitenlandse werkkrachten. Ook met notarissen zit ik soms samen om de basisakte te bespreken, of met architecten om plannen te bekijken, en soms bezoek ik zelfs de werf. Het is leuk om een project te zien groeien.”

In Jong Voka is er plaats voor diepgang 
“Ik ben lid geworden van Jong Voka in 2021. Na corona had ik absoluut de nood om meer onder de mensen te komen. En waar vind je nog gelijkgezinden? Op netwerkevents toch. De events zijn altijd leuk en je leert echt veel mensen onder de oppervlakte kennen. De eerste keer naar een meeting gaan is heel raar. Je denkt: ‘Wat doe ik als kleine garnaal tussen al die coole ondernemers?’ Maar uiteindelijk zijn we toch allemaal gewoon mensen die ervan houden te praten over zaken die ons passioneren.” 

Contactpersoon

Laurens Kuijpers

Coördinator Jong Voka Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie