Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Bedrijvencontactdagen: waarom jij erbij wil zijn

Bedrijvencontactdagen: waarom jij erbij wil zijn

  • 03/09/2024

Netwerken à volonté! Al sinds jaar en dag zijn Bedrijvencontactdagen een groot succes in Kortrijk. Zeg gerust een begrip. Na West-Vlaanderen volgden er edities in Antwerpen en Limburg. En dit najaar komt de B2B-beurs voor het eerst naar Mechelen. Met nog maar 15 plekjes vrij moet je er snel bij zijn als jij jouw bedrijf wil showcasen voor andere ondernemers uit de regio. Maar ook als bezoeker valt er heel wat te beleven. Een overzicht.

Op 9 en 10 oktober slaan Bedrijvencontactdagen hun tenten op in de Nekkerhal in Mechelen. De beurs is twintig jaar geleden gestart in Kortrijk en heeft intussen al de nodige naam en faam. “Voor onze eerste editie in Mechelen zijn al 120 standhouders ingeschreven, waaronder ook enkele grote namen zoals Total Energies, Tormans, Wim Verhuur, Wolters Kluwer, Kaliber, Nektari en Vermant”, vertelt Filip Vandeweyer, die de beurs voor Voka Mechelen-Kempen coördineert. “Op vijftien plekjes na zijn we helemaal uitverkocht. Voor het aantal bezoekers mikken we voor deze eerste editie op 1.500.” 

Wat maakt deze beurs nu zo bijzonder?

“Bedrijvencontactdagen zijn niet te vergelijken met een standaardbeurs”, vertelt Tom Laveren. “Voka zorgt op de beurs voor zo veel mogelijk kwalitatieve netwerkmomenten voor ondernemers en standhouders.” Filip Vandeweyer vult aan: “We doen dat enerzijds met netwerkmomenten en lunches exclusief voor standhouders en anderzijds met speeddates voor bezoekers. De eerste beursdag sluiten we af met onze Café Content (open bar) voor standhouders en bezoekers aan de Voka-beursstand.” Voka Mechelen-Kempen heeft natuurlijk veel gelegenheden om te netwerken, maar op Bedrijvencontactdagen wordt dat net iets anders ingevuld. Tom Laveren: “De beurs is een aanvulling op het bestaande aanbod. Het grote verschil met een traditioneel netwerkmoment bij Voka is dat je hier ook kan tonen wat je als bedrijf precies doet of maakt. Daar zit de grote meerwaarde in.” 

Het grote verschil met een traditioneel netwerkmoment bij Voka is dat je op Bedrijvencontactdagen ook kan tonen wat je als bedrijf doet of maakt. Daar zit precies de meerwaarde in.

Waarom deelnemen?

“Een tijdje geleden was ik bij een bedrijf dat op zoek was naar flight cases”, legt Filip Vandeweyer uit. “Ik vertelde hun dat er twee straten verderop een bedrijf zat dat flight cases maakt. Dat is precies wat je op zo’n beurs kan ontdekken. Welke bedrijven zitten er eigenlijk allemaal in mijn eigen regio? Welke opportuniteiten liggen er nog? Welke mensen moet ik uit de eigen regio leren kennen om mijn onderneming vooruit te helpen?” Voka helpt je een succes te maken van je deelname. “Het lijkt een evidentie, maar toch zie je op beurzen nog sommige standhouders achter hun computer zitten”, legt Filip Vandeweyer uit. “Wij geven hun tips en tricks mee om er een succes van te maken en zijn er ook op de beurs zelf bij om aan matchmaking te doen.” 

Bedrijvencontactdagen is een concept dat er staat: Xpo Group heeft aan alle details gedacht. Hun beursexpertise met ons Vokanetwerk is een gedroomde combinatie.

One stop shop

"Bedrijvencontactdagen is een concept dat er staat: Xpo Group heeft aan alle details gedacht. Er is een volledig uitgewerkt digitaal platform, met een one stop shop waar je alles wat je voor de beurs nodig hebt, met 1 klik kan bestellen. Standhouders worden ook aangemoedigd om hun relaties uit te nodigen naar de beurs. Ze krijgen hiervoor allerlei middelen ter beschikking: een mediapakket met posters, wagenstickers en dergelijke. Het bewijs dat het werkt is dat de beurs nu over heel Vlaanderen wordt uitgerold. Dat gebeurt altijd in samenwerking met de verschillende Voka – Kamers van Koophandel. Xpo Group zorgt voor de beursexpertise, Voka spreekt zijn netwerk aan. Een gedroomde combinatie”, besluit Filip Vandeweyer.

Het programma

  • 11/9 exclusieve voorontvangst voor standhouders 
    • tips en tricks om zoveel mogelijk uit de beurs te halen 
    • netwerkmoment tussen standhouders 
  • 9/10 eerste beursdag 
    • 12.00u: officiële opening van de beurs door Tom Laveren en nieuwe voorzitter Claudia De Moor 
    • 14.00u: deuren openen voor bezoekers 
    • 16.00u: speeddates waar ondernemers elkaar 1-op-1 kunnen leren kennen 
    • 19.00u: speeddates 
    • 20.00u: Café Content: het grootste café van Mechelen-Kempen; netwerkmoment en drankje; dartsen met een dartskampioen (in samenwerking met Crowe Spark en Goetze Events) 
  • 10/10 tweede beursdag 
    • 12.00u: netwerkmoment exclusief voor standhouders en informele netwerklunch 
    • 14.00u: deuren openen voor bezoekers 
    • 16.00u: speeddates
    • 19.00u: speeddates 

Inschrijven

De Bedrijvencontactbeurs bezoeken is gratis. Je moet je wel vooraf registreren. Meer informatie vind je hier.

Netwerken

Jouw advertentie in Ondernemers?

Adverteren via Voka Mechelen-Kempen

Klik hier

Artikel uit publicatie