Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Kristien Vermoesen wordt nieuwe voorzitster van Voka Metropolitan

Kristien Vermoesen wordt nieuwe voorzitster van Voka Metropolitan

  • 24/09/2024

Kristien Vermoesen, managing partner van het communicatiebureau FINN, wordt vanaf 1 januari 2025 de nieuwe voorzitster van de Brusselse ondernemersorganisatie Voka Metropolitan. Het bestuursorgaan van Voka Metropolitan heeft gisteravond beslist om haar kandidatuur aan de Algemene Vergadering voor te dragen. Ze volgt in die rol Kris Cloots, CEO van ISS Belux, op die na twee mandaten de fakkel doorgeeft. 

Vermoesen wil onder meer inzetten op een goede samenwerking tussen het Brusselse beleid en ondernemers: “Het Brussels gewest huisvest heel wat ondernemerstalent. Maar er zijn ook uitdagingen waar die ondernemers op botsen. Ik wil die graag mee helpen wegwerken, door bruggen te bouwen tussen ondernemers en politiek. Door mekaar goed te begrijpen en elkaars prioriteiten te kennen, creëren we een omgeving waarin ondernemers kunnen groeien en versterken we Brussel als ondernemersstad.”

Kristien Vermoesen (°1975) is communicatiestrateeg en is samen met Raf Weverbergh managing partner van FINN, een strategisch communicatiebureau dat merken en reputaties bouwt. Kristien richtte FINN op in 2006 na verschillende functies in de communicatie en de journalistiek, bij onder meer De Tijd en De Standaard. Ze ondersteunt organisaties in hun communicatiestrategie en CEO branding, waaronder Atlas Copco, Deloitte, Lhoist, Le Pain Quotidien en de Vlaamse overheid.

Ze wordt regelmatig gevraagd als expert over corporate communicatie en crisiscommunicatie en is Belgisch ambassadeur van het European Network of Female Entrepreneurship. Ze is gehuwd, heeft twee kinderen en woont in het centrum van Brussel.

Kris Cloots, sinds 2018 voorzitter van Voka Metropolitan, wenst zijn opvolgster veel succes toe: “Kristien bewees al bij de uitbouw van haar onderneming dat ze uit het goede hout is gesneden. Met haar ervaring en netwerk is ze de juiste persoon om de werking van Voka Metropolitan te versterken. Inzetten op samenwerking in het Brussels gewest maar ook over de gewestgrenzen heen zijn erg belangrijk om de Brusselse economische motor te laten draaien voor iedereen.” Kris Cloots blijft ook zetelen als bestuurder van het bestuursorgaan van Voka Metropolitan. 

René Konings, directeur van Voka Metropolitan, kijkt uit naar de samenwerking: “Als onderneemster en inwoonster van Brussel kent Kristien het gewest goed en is ze goed op de hoogte van de zorgen en noden van Brusselse ondernemingen. Met Voka Metropolitan willen we de stem van de Brusselse ondernemers laten horen over thema’s als groeibevorderende investeringen en fiscaliteit, bestuurlijke vereenvoudiging, activering van talent, bereikbaarheid en leefbaarheid van onze hoofdstad.”
 

Contactpersoon

René Konings

Directeur