Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Jelene Verbruggen over de duurzame oplossingen van haar familiebedrijf

Jelene Verbruggen over de duurzame oplossingen van haar familiebedrijf

  • 25/09/2024

Jelene Verbruggen staat mee aan het roer bij familiebedrijf ArtStone uit Heusden-Zolder. Ze stond mee aan de wieg van Fluvio Stone, een innovatief en prijswinnend systeem voor duurzame bestrating. Als jonge ondernemer haalt ze veel kennis en inspiratie uit haar Plato Next Gen-traject.

 

Jelene Verbruggen 

Leeftijd: 28 jaar
Aantal jaren actief in het familiebedrijf: gestart in maart 2021 
Levensmotto? “Dans door het leven. Geniet vandaag en draag een steentje bij aan morgen.”

 

Samen met haar twee broers vertegenwoordigt Jelene Verbruggen de derde generatie binnen ArtStone. “Wij zijn als kinderen echt opgegroeid met en in het familiebedrijf”, vertelt ze. “Als kleuters speelden we in de zandhopen op het bedrijfsterrein. Later deden we alle mogelijke vakantiejobs in het bedrijf: klinkers stapelen, boekhouding, meehelpen in de verkoop …”

Familiebedrijf pur sang
ArtStone is specialist in natuursteen, oprit en terras, en produceert betonklinkers en natuursteentegels. Daarnaast is het bedrijf importeur van keramische tegels en natuursteen. Jelenes ouders richtten ArtStone op in 1970 en staan nog altijd in voor het algemeen management van de vier toonzalen en de productiesite. Jelene en haar broers Ruben en Joren zijn elk verantwoordelijk voor een specifiek onderdeel van de onderneming. Jelene: “Ik ben verantwoordelijk voor de betonproductie en in het verlengde daarvan de ontwikkeling van duurzame producten. Daarnaast school ik me bij tot experte infiltratie en waterdoorlatende oplossingen.”

Fluvio: slim infiltratiesysteem
“Een door ons ontwikkeld duurzaam product waar we heel trots op zijn, is Fluvio Stone, een hooggeplaatst bufferings- en infiltratie­systeem, waarvoor we de Vlario Innovatieprijs ontvingen. De Fluvio Stones worden onder de waterdoorlatende bestratingslaag van een oprit, parking of fundering geïnstalleerd en creëren zo een extra buffercapaciteit van 80 l/m2. Zo helpen we onze klanten – architecten, projectontwikkelaars, particulieren – om aan de nieuwe hemelwaterverordening te voldoen, zelfs als er onvoldoende ruimte is om een wadi te plaatsen.”

Inzetten op duurzame oplossingen
“We investeren als bedrijf heel hard in duurzame oplossingen. Naast de ontwikkeling van duurzame waterdoorlatende materialen focussen we op productie-­efficiëntie en valorisatie van restmaterialen. De blauwe natuursteen die wij produceren in Heusden-Zolder, wordt lokaal ontgonnen in Henegouwen. Daarnaast zetten we in op 100% hergebruik van de restmaterialen van de natuursteenzagerij. Zo wordt bijvoorbeeld het zuivere kalksteenslib in de landbouw én voor onze eigen betonproductie gebruikt.”

“Onze twee fabrieken in Heusden-Zolder liggen vlak bij het Albertkanaal, waardoor veel grondstoffen en materialen via binnenschepen worden aangevoerd. Daarmee houden we jaarlijks zo’n 900 vrachtwagens van de weg. In de toekomst willen we ook het zonnepark verder uitbreiden en een windmolen plaatsen.”

Gemotiveerde medewerkers
Als familiebedrijf leunt ArtStone sterk op zijn team van zo’n 40 gemotiveerde medewerkers. “Zij dragen elk hun steentje bij aan de ontwikkeling van ons familiebedrijf, ook op het vlak van duurzaamheid en innovatie”, benadrukt Jelene. “Onze teams zijn constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve oplossingen en het aanpakken van complexe uitdagingen.”

Plato-netwerk
“Wij zijn als familie heel actief binnen Voka. We werken aan ons familiecharter onder begeleiding van Voka-experten, en mijn broers en ik volgen een Plato Next Gen-traject, ieder in een andere provincie. We maken alle drie dankbaar gebruik van ons Plato-netwerk. Je leert er op korte tijd heel veel jonge mede-ondernemers kennen. En de Voka-experten helpen je echt verder als ondernemer.” 

Contactpersoon

Joren Scheepers

Adviseur Plato

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie