Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Dennis Vangeneugden als starter in de kijker

Dennis Vangeneugden als starter in de kijker

  • 25/09/2024

Samen met CFO Frank Custers startte Dennis Vangeneugden in oktober 2022 Kepler op. Het doel van deze Hasseltse projectontwikkelaar? Een betaalbare woning bouwen die uitzonderlijk scoort qua energiebesparing en technologie. Als gedreven ondernemer kijkt Dennis vol vertrouwen naar de toekomst. Tijdens het Voka Accelero-traject deed hij inspirerende inzichten op.

 

Dennis Vangeneugden 

Leeftijd: 36 jaar
Aantal jaren zaakvoerder: 2
Levensmotto? “Discipline eats motivation for breakfast! Always!”

 

Na mijn rechtenstudies wou ik meteen mijn ondernemersdroom waarmaken”, blikt Dennis terug. “Eerst met de opstart van een technologiebedrijf, daarna als zaakvoerder in de vastgoedsector. Via een boeiend parcours – van het verkopen en verhuren van vastgoed tot het renoveren van gebouwen – ging ik eind 2022 samen met Frank de uitdaging aan om de meest duurzame woningen te bouwen via een volledig geïntegreerd model. Kepler was geboren!”

“Met ons bedrijf – dat op twee jaar tijd groeide van 7 naar 26 medewerkers – gaan we voluit voor verticale integratie”, aldus Dennis. “Via onze drie dochtervennootschappen – Kepler Ground, Kepler Assembly en Kepler Development – houden we het hele bouwproces strak in handen. In ons eigen atelier van ruim 22.000 m2 bouwen onze productiemedewerkers aan gestandaardiseerde houtskeletwoningen die een flinke dosis wooncomfort combineren met de laagste energiekost.”

 

"Tijdens Voka-trajecten leerde ik in welke speerpunten qua groei ik wil investeren."

 

Indrukwekkend groeiparcours
Dankzij de strategische visie van de twee bestuurders en de gedrevenheid van het hele team legde Kepler de voorbije twee jaar een indrukwekkend groeiparcours af. Dennis: “Dankzij ons gestandaardiseerde ontwerp- en bouwproces slagen we erin om een houtskeletwoning 48 dagen na de start van een project op te leveren. Voor ons eerste boekjaar telden we over de verschillende vennootschappen een omzet van 21,5 miljoen euro. De komende jaren wil ik onze start-up verder op de kaart zetten, met productiesites in heel België én bouwprojecten over de landsgrenzen. Tegelijk wil ik nog meer focussen op strategie en innovatie, met aandacht voor duurzame partnerships.”

Anticiperen op groeipijnen
Welke ondernemerslessen heeft Dennis de voorbije jaren geleerd? “Als CEO van een start-up is het belangrijk om elk teamlid mee aan boord te krijgen van de bedrijfsgroei die je wilt realiseren. Anticiperen op mogelijke groeipijnen is een belangrijk onderdeel van dat proces. Tijdens de Voka-trajecten waaraan ik deelnam, leerde ik onder meer in welke speerpunten qua groei ik wil investeren. Tegelijk kreeg ik het advies om af en toe achterom te kijken, zodat er geen teamleden dreigen af te haken. Groeien doe je immers samen!”

Accelero-traject inspireert
Wie met Dennis spreekt, maakt kennis met een energieke zaakvoerder bij wie de zaken vooruit moeten gaan. “Ik trappel niet graag ter plaatse en heb weinig geduld, wat soms ook wel een valkuil kan zijn”, geeft Dennis aan. “Toen ik aan Accelero deelnam, kwam ik in contact met gelijkgezinde startende collega-ondernemers die het gaspedaal flink induwen om hun bedrijf succesvol te maken. Tijdens dit boeiende traject kon ik even afstand nemen van de waan van de dag en samen met collega’s en experten brainstormen over waardevolle strategieën die als leidraad voor bedrijfsgroei kunnen dienen.” 

Contactpersoon

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?