Skip to main content
Tech Visit

Netwerkevenement: Voka Tech Visit Brugge

Technologie en wetenschap evolueren in een sneltempo. Dagelijks werken onderzoekers in diverse vakgebieden aan ontwikkelingen die vroeg of laat onze maatschappij zullen beïnvloeden. Daarom is het van belang voor bedrijven om op de hoogte te blijven van de onderzoeksthema’s die leven bij wetenschappers en om, wanneer opportuun, ook beroep te doen op hun expertise en dienstverlening. 

Vaak is er echter nog een brede kloof tussen onderzoek en industrie en de drempel voor ondernemers om beroep te doen op de kennis van een onderzoeks- of kennisinstelling is vaak nog hoog. De beste manier om kennis te maken met een onderzoeksgroep en haar onderzoekers is door hen een bezoek te brengen.

Tijdens deze Voka Tech Visits maakt u op een heel laagdrempelige manier kennis met de belangrijkste West-Vlaamse kennisinstellingen en onderzoeksgroepen van hogescholen en universiteiten. In het voorjaar van 2019 staan twee Voka Tech Visits gepland aan de Machinebouw & Mechatronica labs van Fabrieken voor de Toekomst. U kan er kennis maken met de onderzoekers die werken aan de nieuwste technologieën en concepten inzake productieautomatisatie en Industrie 4.0.

Op vrijdag 24 mei 2019 brengen we een bezoek aan de innovatielabs 'The Ultimate Factory' & 'The Ultimate Machine' van de KU Leuven en Sirris op de KU Leuven-campus in Brugge.

The Ultimate Factory’ is een conceptfabriek waar innovaties uit Industrie 4.0 op een eenvoudige manier getest en gedemonstreerd worden. De fabriek omvat logistieke systemen (AGV’s – magazijn) en zowel bestaande als ingeburgerde processen. Om ook oudere machines kostengunstig in te zetten, legt deze onderzoeksgroep zich ook toe op het zogenaamde retrofitten van bestaande machines naar slimme en geïnterconnecteerde industrie 4.0-machines. 

Naast een uitgebreide toelichting van ‘The Ultimate Factory’, krijgen we ook het labo van ‘The Ultimate Machine’ te zien. Performantie, betrouwbaarheid en functionele veiligheid zijn uiteraard van groot belang in een geautomatiseerde productieomgeving. In dit lab worden tests uitgevoerd naar de wisselwerking tussen de machine en de omgeving waarin zij werkt. 

Op vrijdag 21 juni staat een bezoek gepland aan de applicatielabs van UGent en Sirris in Kortrijk, Graaf Karel de Goedelaan 5. Meer info daarover kunt u hier vinden. 

Voor wie?

Deze bezoeken richten zich naar bedrijfsleiders, productieverantwoordelijken, R&D-verantwoordelijken van productiebedrijven.

Meer info

Inschrijven voor deze infosessie kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Marijke Bouciqué.

Adres

KU Leuven Campus Brugge
Spoorwegstraat 12
8000 Brugge

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis voor leden en niet-leden. 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Fabrieken van de toekomst

 

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
DHL
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx